Βόμβα στη Σταδίου: Στο μικροσκόπιο των Αρχών η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική ταξική αυτοάμυνα»

Βόμβα στη Σταδίου: Στο μικροσκόπιο των Αρχών η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική ταξική αυτοάμυνα»

Ένα 24ωρο μετά την έκρηξη βόμβας στην οδό Σταδίου. Οι ζημιές έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο βαθμό στο Υπουργείο Εργασίας.

Τριάντα ένα λεπτά πριν τις δυο τα ξημερώματα του Σάββατου και κάμερες ασφαλείας περιπτερού στην οδό Σταδίου καταγράφουν την στιγμή της ισχυρότατης έκρηξης.

Ο εκκωφαντικός ήχος του εκρηκτικού μηχανισμού θέτει σε κόκκινο συναγερμό ΕΛΑΣ και αντιτρομοκρατική που βλέπουν πλέον την πλήρη ενεργοποίηση τρομοκρατικών οργανώσεων.

Από το ωστικό κύμα της έκρηξης προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημίες τόσο στην πρόσοψη του υπουργείου Εργασίας όσο και στα καταστήματα της περιοχής. Στο βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το MEGA καταγράφεται η στιγμή της έκρηξης μέσα από κατάστημα στην οδό Σταδίου.

Χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας

Στις 00:48 άγνωστος τηλεφώνησε σε εφημερίδα και ανάφερε πως έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο υπουργείο Εργασίας και πως δεν πρόκειται για φάρσα.

Δευτερόλεπτα μετά τηλεφώνησε ξανά στο ίδιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης διευκρινίζοντας πως η βομβά είναι τοποθετημένη στο απέναντι πεζοδρόμιο και πως το χρονικό περιθώριο είναι 40 λεπτά, αναφέροντας μάλιστα πως την επίθεση αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα.

Η Τροχαία άμεσα διέκοψε την κυκλοφορία στην οδό Σταδίου και 01:29 ,ακριβώς με την λήξη του χρονικού περιθωρίου, σημειώθηκε η έκρηξη που με τον πιο εμφατικό τρόπο επανέφερε στην καθημερινότητα την ύπαρξη τρομοκρατικών οργανώσεων μετά από μια παύση πολλών χρόνων.

Σαράντα επτά ημέρες μετά το αποτυχημένο χτύπημα στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί αυτή τη φορά στο στόχαστρο των οργανώσεων του αντάρτικου πόλης μπήκε το υπουργείο Εργασίας.

Ο εφιάλτης της εγχωρίας τρομοκρατίας επανήλθε για τα καλά με ένα εντυπωσιακό χτύπημα ελάχιστα μέτρα μακριά από το Κοινοβούλιο σε ένα από τα καλυτέρα φυλασσόμενα σημεία της χωράς.

Κάμερες ασφάλειας «έπιασαν» τους δράστες

Οι βομβιστές της Ε.Τ.Α. ήταν αποφασισμένοι για την πράξη τους και αυτό αποτυπώνεται από το γεγονός ότι έδρασαν τη νύχτα στην καρδιά της Αθήνας αδιαφορώντας για το γεγονός ότι κάμερες ασφαλείας θα τους καταγράψουν τόσο πριν όσο και μετά την επίθεση στο Υπουργείο Εργασίας.

«Η Κυβέρνηση και η ΕΛ.ΑΣ. έχουν χρέος να προβούν σε κάθε ενέργεια για να εξιχνιάσουν το τρομοκρατικό χτύπημα που θα μπορούσε να έχει και ανθρώπινα θύματα, να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι εγκληματίες, ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά», υπογράμμισε η υπεύθυνη τομέα Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Σε μια περίοδο που αναπτύσσονται δυναμικοί αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, τέτοιες ενέργειες αντικειμενικά λειτουργούν ως άλλοθι για τη συκοφάντησή τους, τον αυταρχισμό και την καταστολή», ανέφερε το ΚΚΕ.

«Η βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας έρχεται να προστεθεί στην συνολική έκρηξη της βαριάς εγκληματικότητας, με απόλυτη ευθύνη της ΝΔ, που υποσχέθηκε «νόμο και τάξη» και έφερε «ανομία και αταξία», τόνισε η Ελληνική Λύση.

Τον Δεκέμβριο του 2016 ήταν η τελευταία τρομοκρατική επίθεση με στόχο το Υπουργείο Εργασίας όμως τότε ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχαν τοποθετήσει τα μέλη της ΟΛΑ δεν είχε εκραγεί.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα