Η κυβέρνηση προετοιμάζει ατζέντα καταστολής για τις κινητοποιήσεις αγροτών και φοιτητών

Η κυβέρνηση προετοιμάζει ατζέντα καταστολής για τις κινητοποιήσεις αγροτών και φοιτητών

Το στίγμα με το οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις κινητοποιήσεις των πληγέντων αγροτών και των φοιτητών έδωσαν σήμερα, σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, Παύλος Μαρινάκης και Λευτέρης Αυγενάκης.

Αλαζονεία και καταστολή. Αυτά τα δύο συμπέραναν οι τηλεθεατές που παρακολούθησαν σήμερα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, σε OPEN και ΣΚΑΪ, αντίστοιχα.

Κι αν η αλαζονεία είναι χαρακτηριστικό των στελεχών της ΝΔ από τον Ιούλιο του 2019 και μετά, πλέον στην ατζέντα μπαίνει για τα καλά και η καταστολή…

Μαρινάκης: Οι εποχές που έκλειναν οι δρόμοι και τα πανεπιστήμια χωρίς αιτήματα έχουν περάσει

«Οι εποχές που αυτοί που ανέβαιναν στα τρακτέρ, αυτοί που κλείνανε πανεπιστήμια, αυτοί που κλείνανε δρόμους και νόμιζαν ότι είναι επαναστάτες, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν κανένα αίτημα, έχουν περάσει», είπε ο Παύλος Μαρινάκης για τις αντιδράσεις των αγροτών και τα αιτήματά τους.

«Όσο σοβαρά κι αν είναι τα αιτήματα μιας επαγγελματικής ομάδας, δεν πρέπει να οδηγούν στην τιμωρία του συνόλου των πολιτών και να παραβιάζουν τα δικαιώματα της κοινωνίας», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Παύλος Μαρινάκης δεν άφησε εκτός «ατζέντας καταστολής» και τους φοιτητές, επαναφέροντας την προκλητική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τους παρομοίασε με… ληστές.

«Παραβατικός είναι και αυτός ο οποίος κάνει κατάληψη. Τελεία. Αυτός είναι ο στόχος. Παράνομη πράξη είναι και η ληστεία, παράνομη πράξη είναι και η κατάληψη. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι πρέπει να έχουν σε αυτή τη χώρα ασυλία και ενώ παρανομούν να πρέπει να εξαιρούνται της παρανομίας» υποστήριξε.

Αυγενάκης σε αγρότη: Μην κάνετε και υποδείξεις. Αρκετά

Κι αν μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που είναι η «φωνή» της κυβέρνησης» να μιλά με τέτοιον τρόπο, το ίδιο προφανώς μπορούν να κάνουν και οι υπουργοί και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο αρμόδιος υπουργός για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας, είπε με αυταρχικό τρόπο σήμερα σε αγρότη: «Μην κάνετε και υποδείξεις. Αρκετά».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Λευτέρης Αυγενάκης άρχισε να λέει για τις ευθύνες που έχουν τα άλλα υπουργεία, βάζοντας στο «κάδρο» μία το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και μία τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Τι πάει να πει είναι άλλου υπουργού; Οι υπουργοί πρέπει να συνεργάζονται για να λύνουν τα προβλήματα», του απάντησε ο Χρήστος Σιδερόπουλος, αγρότης από τη Λάρισα με τον Λευτέρη Αυγενάκη να προχωρά με ύφος αστυφύλακα: «Ήρεμα τώρα. Ήρεμα. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τη δουλειά μας. Μην κάνετε και υποδείξεις. Αρκετά. Μέχρι εδώ. Πάμε».

«Το αρκετά κ. υπουργέ να το πείτε στον οδηγό σας», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Χρήστος Σιδερόπουλος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος μετά και τη σχετική επισήμανση των παρουσιαστών της εκπομπής, κατέβασε «ταχύτητα».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 12:18'' του βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα