Μητροπολίτης Πειραιώς: Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος

Μητροπολίτης Πειραιώς: Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος

Νέα επίθεση κατά των ομόφυλων ζευγαριών εξαπέλυσε το πρωί της Τετάρτης ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ,  μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».  Μάλιστα, ερωτηθείς για το θέμα της τεκνοθεσίας τόνισε ότι «δεν θα βαπτίζουμε τα παιδιά» γιατί, όπως είπε, «αν η Εκκλησία βαπτίσει αυτά τα παιδιά θα απενοχοποιήσει την αντίληψη πως αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι κάτι κακό. Θα γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλοι».

Μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κάλεσε όσους βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών «να μην ξαναέρθουν στην Εκκλησία».

«Ο ομοφυλόφιλος θέτει τον εαυτό του εκτός Εκκλησίας από μόνος του» τόνισε, σημειώνοντας πως «δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος».

«Δεν θα βαπτίζουμε τα παιδιά από τα ομόφυλα ζευγάρια για τρεις λόγους. Πρώτον λείπει η πίστη. Άρα ο νηπιοβαπτισμός δεν λειτουργεί. Η Εκκλησία έχει ένα δόγμα ένα ήθος, αλίμονο αν κάνεις ό,τι θέλεις» ανέφερε.

«Ο ιερέας ή ο Επίσκοπος πρέπει να συμπράξει στην πράξη αυτή, γίνονται χαρτιά, έγγραφα, στα οποία υπογράφουμε. Θα υποχρεωθώ εγώ με αυτόν τον πλάγιο τρόπο να αναγνωρίσω τον γάμο των ομοφυλοφίλων;» συμπλήρωσε.

Ο τρίτος λόγος σύμφωνα με τον μητροπολίτη Πειραιώς είναι πως αν η Εκκλησία βαπτίσει αυτά τα παιδιά θα απενοχοποιήσει στα παιδιά αυτήν την αντίληψη πως αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι κάτι κακό. Θα γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλοι».

 «Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα