Πατέρας με τη βοήθεια Youtuber παγίδευσε παιδόφιλο που έβαλε στόχο την κόρη του. ΕΔΕ για τον αστυνομικό

Πατέρας με τη βοήθεια Youtuber παγίδευσε παιδόφιλο που έβαλε στόχο την κόρη του. ΕΔΕ για τον αστυνομικό

Μήνυμα σε κάθε γονέα, να μη διστάσει να μιλήσει και να ζητήσει βοήθεια, απευθύνει ο πατέρας της 13χρονης κοπέλας που παρολίγον να έπεφτε θύμα στα χέρια ενός 43χρονου παιδόφιλου.
Η καταγραφή και προβολή μέσω διαδικτύου της σύλληψης του 43χρονου, την στιγμή που πήγαινε να συναντήσει ένα 13χρονο κορίτσι, προκαλεί αντιδράσεις, αλλά φέρνει στο φως και το σχέδιο που υλοποίησε ο πατέρας της μαθήτριας, για να παγιδεύσει τον παιδόφιλο.

Όταν η 13χρονη εκμυστηρεύτηκε στους γονείς της ότι ο κατά 30 χρόνια μεγαλύτερός της άνδρας από την Πάτρα, της έστελνε χυδαία μηνύματα, ο πατέρας, τού έστειλε μηνύματα-παγίδα μέσω του λογαριασμού της.

ΕΔΕ για τον αστυνομικό

ΕΔΕ διατάχθηκε για τον αστυνομικό που συνέλαβε, παρουσία YouTuber, έναν 43χρονο άνδρα, ο οποίος είχε κλείσει ραντεβού με ένα 13χρονο κορίτσι μέσω social media.
Για την επιχείρηση, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, καθώς η σύλληψη καταγράφηκε σε βίντεο και αναρτήθηκε από γνωστό YouTuber, αλλά και επειδή αστυνομικός ενήργησε εκτός του τομέα δράσης του.

«Του προσάπτουν το ότι δεν ενημέρωσε»
«Περνάει ΕΔΕ για μια ιστορία πειθαρχικών παραβιάσεων και παραπτωμάτων οι οποίες διαπιστώθηκαν κατά την ΠΔΕ η οποία έγινε, διότι καταλογίζουν στον αστυνομικό ότι δεν ενημέρωσε τους ανωτέρους του, δεν ενημέρωσε την κατάλληλη υπηρεσία», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Του προσάπτουν το ότι δεν ενημέρωσε. Από όσο γνωρίζω εγώ, σε τέτοιες, ειδικές περιπτώσεις, ιδιαίτερα το Ανηλίκων, μπορεί να στήσει μέσα σε 15 λεπτά επιχείρηση. Εγώ ενημερώθηκα από την Άμεση Δράση ότι ο συνάδελφος από την προηγούμενη ημέρα είχε ζητήσει την αλλαγή του τομέα του, έφυγε από τον τομέα του και πήγε στον τομέα του Πειραιά, άρα οι αστυνομικοί που ενεργούν την ΕΔΕ λένε ότι ήταν προσχεδιασμένο και το είχαν στήσει. Όταν το είχαν στήσει, δεν είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να γίνει μια δουλειά η οποία θα ήταν πιο υπηρεσιακά συντεταγμένη. Γι’ αυτό τον τραβάνε σε ΕΔΕ».

«Δε θα του πάρουν και το κεφάλι»
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα:

«Άλλο η Ασφάλεια και άλλο η Άμεση Δράση. Δεν είναι δουλειά της Άμεσης Δράσης να στήνει τέτοιες επιχειρήσεις, δεν είναι η φύση της υπηρεσίας. Υπάρχει συντεταγμένο πειθαρχικό δίκαιο βάσει των κανονισμών της ΕΛ.ΑΣ, πχ. απαγορεύεται να βγαίνει σε κάμερες ο αστυνομικός. Στην προκειμένη περίπτωση δεν ξέρω αν του αποδίδεται αυτό στην ΕΔΕ, του έχει αποδοθεί σε άλλη ΕΔΕ όμως».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Σοκαρίστηκαν οι ειδικοί αξιωματικοί του Ανηλίκων όταν είδαν, το σκέφτομαι και τρελαίνομαι, τι περιείχε η τσάντα αυτουνού που συνέλαβαν. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι είχε μέσα για να κάνει τι σε ένα παιδάκι 13 χρόνων ο αχρείος. Μιλάμε για άτομο ιδιαιτέρως επικίνδυνο. Ερευνάται αν μιλούσε και με άλλα παιδιά».

Για τον αστυνομικό σημειώνει:

«Η πειθαρχική έρευνα που ασκείται στον αστυνομικό είναι για τις παραβιάσεις των κανονισμών και των νόμων της ΕΛ.ΑΣ όσον αφορά το πειθαρχικό δίκαιο των αστυνομικών. Δε θα του πάρουν και το κεφάλι, πειθαρχικές παραβιάσεις είναι. Η αστυνομία έχει κανόνες. Ο αστυνομικός δεν είναι πολίτης, είναι αστυνομικός».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα