Κακοκαιρία: Χιόνια σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Βίλια – Πολύ αλάτι και αυξημένη επιφυλακή

Κακοκαιρία: Χιόνια σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Βίλια – Πολύ αλάτι και αυξημένη επιφυλακή

Το περισσότερο χιόνι στην Αττική έπεσε στα Βίλια και την Ιπποκράτειο Πολιτεία με τα εκχιονιστικά μηχανήματα και τις αλατιέρες να παραμένουν στους δρόμους με στόχο να τους κρατήσουν ανοιχτούς.
Τα εκχιονιστικά καθαρίζουν τους δρόμους από το πυκνό χιόνι που πέφτει αδιάκοπα. Αλατιέρες ρίχνουν αλάτι για να περιορίσουν τον πάγο και πολίτες με τα φτυάρια στα χέρια απομακρύνουν το χιόνι από τις εισόδους των σπιτιών τους.

Η πυκνή χιονόπτωση στα Βίλια ήρθε να πιστοποιήσει το πέρασμα της κακοκαιρίας «Αυγή» από την Αττική. Οι αυλές των σπιτιών πάγωσαν και τα αυτοκίνητα καλύφθηκαν από το χιόνι.

Εκχιονιστικά μηχανήματα έδωσαν μάχη να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί, ενώ χρειάστηκε να ανοίξουν διόδους. Εθελοντές μετέφεραν τα απαραίτητα σε ηλικιωμένους, που δεν βγήκαν λόγω χιονιού και πάγου από τα σπίτια τους.

Ιπποκράτειος Πολιτεία
Αλπικό το τοπίο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, με τα εκχιονιστικά να δουλεύουν όλο το 24ωρο και τους οδηγούς να μην αναπτύσσουν ταχύτητες, λόγω της περιορισμένης ορατότητας.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναζήτησαν λίγο χιόνι, φτάνοντας μέχρι το σημείο του δρόμου, που μπορούσαν να κινηθούν χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Που παρατηρούνται χιονοστρώσεις στην Αττική
Βίλια (300 μέτρα)

Ιπποκράτειος Πολιτεία (500 μέτρα)

Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττός (600 μέτρα)

Βελτίωση του καιρού από την Πέμπτη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα