Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Απομακρύνεται από την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Απομακρύνεται από την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Εδώ και περίπου τρία 24ωρα, ο άνθρωπος που, όπως υποστηρίζει, έχει μοιράσει 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητού, σε κόσμο που έχει ανάγκη, βρίσκεται στη δίνη αποκαλύψεων.

Το πόρισμα
Το πόρισμα της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και δύο συγγενικά του πρόσωπα (η μητέρα και ο γαμπρός του), πήραν παρανόμως τουλάχιστον 600.000 ευρώ από δωρεές στον «Άλλο Άνθρωπο» και τις διοχέτευσαν σε εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και αναλήψεις μετρητών.

«Συγκρότησαν, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά, ομάδα με διαρκή εγκληματική δράση και έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να δωρίσουν ποσά, παριστάνοντας ψευδώς ότι αυτά θα διατεθούν αποκλειστικά για κοινωνικό μη κερδοσκοπικό σκοπό μέσω της ομάδας κοινωνικής κουζίνας ‘Ο Άλλος Άνθρωπος’».

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε όσα του αποδίδονται, ενώ η μητέρα του, από την πλευρά της, υποστηρίζει πως ζει με μία σύνταξη μόλις 280 ευρώ και ότι όλα αυτά είναι ψέματα.

«Δε φοβάται, τι να φοβηθεί εφόσον δεν έχει τίποτα τι να φοβηθεί. Εγώ έχω να βάλω θερμοσίφωνο δύο χρόνια, εφόσον δεν έχει λεφτά να μου δώσει».

Απομακρύνεται από την κοινωνική κουζίνα
Εχθές το βράδυ, με ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ανέφερε πως είναι στη διάθεση των Αρχών και πως απομακρύνεται από την κοινωνική κουζίνα μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«(…) Θέλω να δηλώσω ότι άπαντες είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε τη θέση μας και την δράση μας ενώπιων των αρμόδιων Αρχών. Κατανοώ ότι όλοι σας έχετε εύλογες απορίες και θα θέλατε λεπτομερείς απαντήσεις, αλλά τη δεδομένη στιγμή θεωρώ ότι προτεραιότητα έχει η Δικαιοσύνη. Το επόμενο διάστημα, όταν και θα κληθούμε να απαντήσουμε ενώπιόν της, να είστε σίγουροι ότι θα διαλευκανθούν τα πάντα. Παράλληλα, θέλω να δηλώσω ότι προκειμένου να διευκολύνω το έργο της κοινωνικής κουζίνας ‘Ο Άλλος Άνθρωπος’, θεωρώ αυτονόητο να απέχω το επόμενο διάστημα από τη διαχείρισή της μέχρι να λογοδοτήσω στη Δικαιοσύνη».

Το πόρισμα παραδόθηκε ήδη στις εισαγγελικές Αρχές και αναμένονται εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα