Κλειστοί δρόμοι στην Αττική από την κακοκαιρία – Τι ισχύει με την Εθνική Οδό

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική από την κακοκαιρία – Τι ισχύει με την Εθνική Οδό

Χιόνια έχει φέρει η κακοκαιρία «Αυγή» κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας, επομένως έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων σε διάφορους δρόμους αφού υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, το βράδυ της Δευτέρας (29/01), οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που βρίσκονται σε ισχύ στην Αττική είναι επί της Λεωφόρου Πάρνηθας, από την 22η χ/θ (τελεφερίκ) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, περιοχής Δήμου Αχαρνών, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονόπτωσης (παγετού). Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι και οχήματα εκτάκτου ανάγκης. Διευκρινίζεται ότι η υποχρέωση εφοδιασμού της ανωτέρω κατηγορίας οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όταν κινούνται στο λοιπό οδικό δίκτυο του νομού Αττικής, είναι ανεξάρτητη από την κυκλοφορία τους στο ως άνω οδικό δίκτυο, η οποία δεν επιτρέπεται.

Ακόμα, απαγορεύεται η κυκλοφορία επί της Π.Ε.Ο Ελευσίνας – Θήβας, από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο υγρών καυσίμων «REVOIL») και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έως τη χ/θ 30,000 (όρια του νομού Αττικής με τον νομό Βοιωτίας), προσωρινή και πλήρη διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων.  

 
Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Λ. Φυλής, από το ύψος της Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών προς Δερβενοχώρια, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Όσον αφορά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια νομού Αττικής), από τις 20:00 της Δευτέρας (29/01) έως τις 10:00 της Τρίτης (30/01), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας παντός είδους βαρέος οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων.

Υπενθυμίζεται ότι, από τις 22:00 της Δευτέρας (29/01) και μέχρι νεωτέρας, για το σύνολο του οδικού δικτύου στον νομό Αττικής είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά.

 
Πάντως, προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία «Αυγή» και στο οδικό δίκτυο της υπόλοιπης Ελλάδας και, συγκεκριμένα, της Αλεξανδρούπολης, της Ροδόπης, της Καβάλας, της Ημαθίας, της Πέλλας, της Χαλκιδικής, των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Κοζάνης, της Φλώρινας, των Ιωαννίνων, της Θεσπρωτίας, της Λάρισας, της Μαγνησίας, των Τρικάλων, της Καρδίτσας, της Ευρυτανίας, της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Ακαρνανίας, της Αχαΐας, της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και της Σάμου.

Δείτε τον επικαιροποιημένο πίνακα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα