Δίκη Πισπιρίγκου: Μαραθώνια αγόρευση της εισαγγελέως από το πρωί - Είχε δηλητηριάσει την Τζωρτζίνα

Δίκη Πισπιρίγκου: Μαραθώνια αγόρευση της εισαγγελέως από το πρωί - Είχε δηλητηριάσει την Τζωρτζίνα

Μαραθώνια η αγόρευση της Εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Η εισαγγελέας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου συνεχίζει την αγόρευση της, που ξεκίνησε από το πρωί.

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης ότι, οι γιατροί στο Καραμανδάνειο δεν έκαναν αυτό που έπρεπε και αναφέρθηκε σε στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία αλλά και το φάκελο νοσηλείας του παιδιού.

Χαρακτηριστικά είπε:

«Σε όλο το διάστημα της νοσηλείας της στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα είχε φυσιολογικό φλεβοκομβικό ρυθμό (…). Το πρωί της 11ης Απριλίου το παιδί δεν είχε τίποτα. Έρχεται η κυρία κατηγορούμενη και χωρίς κανένα σημάδι οι γιατροί το βρίσκουν ωχρό με απώλεια ούρων. Η κυρία κατηγορούμενη ενώ έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης (είχε δει μας είπε αυτό το τίναγμα και στη Μαλένα) δεν βγαίνει στο διάδρομο να φωνάξει έγκαιρα. Βλέπει την κυρία Πετσάβα και της κάνει νεύμα να πάει στο δωμάτιο του παιδιού.

Μετά αργά και σταθερά πάει στους γιατρούς και τους λέει για το οξύμετρο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή την κυρία κατηγορούμενη δεν αντιλαμβάνεται κανείς στο χώρο. Αν η μητέρα είχε φωνάξει – είχε γίνει το κυρίαρχο πρόσωπο – θα την άκουγαν. Δεν την άκουσε κανείς. Μπήκαν στο δωμάτιο του παιδιού και είδαν ότι το ρινικό οξυγόνο έλειπε από το παιδί.

Η δικαιολογία της κατηγορούμενης στους γιατρούς ήταν ότι μπορεί να μετακινήθηκε. Και αφού βλέπει ότι κάτι συμβαίνει με το οξυγόνο πριν βγει από το δωμάτιο ήλεγξε το οξύμετρο του παιδιού; Ήξερε ότι για κάποιο χρόνο μέχρι εκείνη να πάει στους γιατρούς εκείνο θα έμενε μόνο του. Μας είπε ότι δεν θα έκανε ιατρικές πράξεις. Εντάξει δεν έκανε ιατρικές πράξεις αλλά ούτε φώναζε ούτε αντιδρούσε άμεσα. Και ενώ έχει ξαναδεί κάτι αντίστοιχο όπως μας είπε στη Μαλένα.

Η κυρία κατηγορούμενη δεν κινήθηκε στον ενδεδειγμένο χρόνο ώστε να κινητοποιηθεί η αλυσίδα διάσωσης του παιδιού».

«Είχε δηλητηριάσει το παιδί της»

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το iEidiseis, δριμύ κατηγορώ κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου εξαπέλυσε η εισαγγελέας του ΜΟΔ κ. Σπυριδωνίδου, τονίζοντας ότι, η κατηγορούμενη «Είχε δηλητηριάσει το παιδί της»!

Με αυτά τα λόγια η εισαγγελέας περιέγραψε την πλύση εγκεφάλου, που όπως είπε, είχα κάνει η κατηγορούμενη στην 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα εναντίον του πατέρα της, Μάνου Δασκαλάκη.

Eνώ σε άλλο σημείο, έδωσε το στίγμα της, για το πού θα καταλήξει η πρόταση της, λέγοντας:

«Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση έρχεται η ανακοπή της Τζωρτζίνας και ο κ. Δασκαλάκης ως δια μαγείας επιστρέφει στην κυρία κατηγορούμενη για να το αντιμετωπίσουν μαζί. Και το ζευγάρι είναι ξανά μαζί για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση»..

Όπως ανέφερε η κ. Σπυριδωνίδου, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν προστάτευσε το παιδί της, αλλά την κατέστησε “κοινωνό” της ιδιαιτέρως προβληματικής οικογενειακής σχέσης.

Τόνισε η εισαγγελέας μεταξύ άλλων:

«Το είχε δηλητηριάσει το παιδί, γ’ αυτό δεν θέλει τον πατέρα του, και ρωτάμε γιατί η μικρή Τζωρτζίνα είναι σε αυτή την κατάσταση; Έχει δει τους γονείς της να τσακώνονται, έχει δει τον πατέρα του να φεύγει από το σπίτι, έχει δει τα αδέρφια της να πεθαίνουν. Εκείνη την περίοδο υπάρχουν μηνύματα που στέλνει στον κ. Δασκαλάκη που τον κατηγορεί και εκτοξεύει απειλές. Η Τζωρτζίνα ήταν γνώστης όλης αυτής της κατάστασης. Ναι, γιατί της τα έλεγε όλα η κ. κατηγορουμένη».

Στην ιδιαίτερα επεξηγηματική αγόρευση της η εισαγγελέας στάθηκε στο μήνυμα του Μάνου Δασκαλάκη προς τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο οποίο της λέει «Κάθε φορά που θα χωρίζουμε, θα φεύγει και ένα παιδί;»

«Τι εννοούσε;» διερωτήθη η εισαγγελέας. Γιατί δεν αντιδρά σε αυτό το μήνυμα; Εγώ όταν το διάβασα ανατρίχιασα. Tης λέει στο μήνυμα «κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια»; H κατηγορούμενη δεν αντέδρασε στο μήνυμα , δε λέει τίποτα. Το άφησε να περάσει».

Στη συνέχεια η εισαγγελέας, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα προβληματικό περιβάλλον, στο οποίο μεγάλωνε η άτυχη Τζωρτζίνα, με την μητέρα της να ενδιαφέρεται κυρίως για τις πιθανές εξωσυζυγικές σχέσεις του Μάνου Δασκαλάκη.

«Ενώ έχει χάσει ήδη δύο παιδιά, η κατηγορουμένη κάνει αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια, ενδιαφέρεται αν φορά τη βέρα του, αν δηλώνει παντρεμένος ή διαζευγμένος και η αγωνία της είναι τι κάνει ο Δασκαλάκης έξω, ενώ αυτή είναι με τη Τζωρτζίνα μέσα. Το μυαλό της είναι έξω στον κ. Δασκαλάκη», είπε η κ. Σπυριδωνίδου.

Η εισαγγελέας συνέχισε σε πιό αυστηρό τόνο, λέγοντας:

«Έχει βάλει το παιδί της σε θέση να απολογείται γιατί ζητά να δει το μπαμπά της στο νοσοκομείο; Μαγνητοφωνεί το παιδί της, για ποιο λόγο; Και αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι ήταν στην κατάσταση που ήταν; Και αναρωτιόμαστε και λέμε γιατί σηκώθηκε τη νύχτα; Και αναρωτιόμαστε την ώρα που το παιδί είναι στα ΤΕΠ του νοσοκομείου, να της λέει η κ. Κατηγορουμένη, “γιατί με φέρνεις σε δύσκολη θέση με το μπαμπά σου».

Kαι συμπλήρωσε η εισαγγελέας:

«Oι ενέργειες της κατηγορουμένης “έδειχναν” ότι προτεραιότητά της δεν ήταν το παιδί της, ακόμα κι όταν αυτό έμπαινε στο νοσοκομείο με πρόβλημα υγείας. Στις 8 το πρωί που πάνε στο Καραμανδάνειο, το πρώτο τηλέφωνο που κάνει είναι στο δικηγόρο. Είναι δυνατόν να μπαίνει το παιδί στο νοσοκομείο και να σκέφτεσαι να παίρνεις το δικηγόρο τηλέφωνο και όχι τον πατέρα του; Τόσο πολύ τρομάξανε, δεν πήρε τίποτα μαζί της. Και παίρνει το δικηγόρο; Φεύγει και αφήνει την αδερφή της με το παιδί, είναι δυνατόν να αφήνει τη θεία και όχι τον πατέρα; Σε ποια ζυγαριά μπαίνουν αυτά; Δεν αφήνει τον πατέρα και αφήνει τη θεία; Αν πάθαινε κάτι, ποιος θα υπέγραφε, ο πατέρας ή η θεία;»

H κ. Σπυριδωνίδου στην αγόρευσή της εξήρε τον αναισθησιολόγο του Καρμανδανείου νοσοκομείου της Πάτρας Ιωάννη Χασαπόπουλο, για τους χειρισμούς του, στην προσπάθεια να επαναφέρει τη Τζωρτζίνα μετά από ανακοπή.

«Ο κ Χασαπόπουλος δεν υπερέβη τον εαυτό του κατά την επιστήμη του, έκανε το καθήκον του μπροστά στην ανθρώπινη ζωή. Όπως είπε στην κατάθεσή του, όταν έμαθε για ποιο παιδί, ποιας οικογένειας επρόκειτο, είπε ότι “έγινε μια έκρηξη στο κεφάλι μου”. Αλίμονο για την κοινωνία μας να ζητούμε από γιατρούς να σταματούν την κάρπα, γιατί θέλουμε τον τέλειο άνθρωπο και ποιος έχει πει ότι οι ΑΜΕΑ δεν είναι κανονικοί άνθρωποι. Ο κ. Χασαπόπουλος στην κατάθεση του στο δικαστήριο, ήταν ένας ευπρεπής άνθρωπος. Είπε ότι δεν κοιτούσε ρολόι, έκανε συμπιέσεις και αδρεναλίνη για 55 λεπτά, πώς κρίνουμε και πετάμε λάσπη στον άνθρωπο και λέμε κακώς συνέχισε να κάνει κάρπα», τόνισε η εισαγγελέας.

Σε άλλο σημείο της αγόρευσης της η εισαγγελέας χαρακτήρισε τη Τζωρτζίνα «ηρωίδα».

«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα πολύ δυνατό παιδί, ήταν πραγματική ηρωίδα και μαζί και ο κ. Χασαπόπουλος που έκανε αναζωογόνηση επί πενήντα λεπτά. Και πού ήξερε ο κ Χασαπόπουλος αν μετά θα έχει εγκεφαλικά προβλήματα το παιδί; Τον συγχαίρω γι αυτό που έκανε, αν δεν είχε επιμείνει, η Τζωρτζίνα θα είχε φύγει. Με την αξιοθαύμαστη αναζωογόνηση του κ. Χασαπόπουλου, η Τζωρτζινα βγήκε ζωντανή και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Ρίο», σημείωσε η εισαγγελική λειτουργός.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε «χλιαρή» για το μέγεθος του κινδύνου, την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν ενημέρωσε τους γιατρούς του Καραμανδανείου, για το επεισόδιο κατά το οποίο υπέστη ανακοπή καρδιάς.

«Αν είχε αντιδράσει έντονη εκείνη τη στιγμή, είμαι σίγουρη ότι όλοι οι γιατροί θα θυμούνταν εκείνη τη στιγμή, την κυρία κατηγορούμενη, δεν την άκουσε κανείς. Ιατρικές πράξεις δεν έκανε, αλλά ούτε φώναξε, ούτε ούρλιαξε, βλέπει ότι παθαίνει το παιδί της ό,τι έπαθε και το άλλο της παιδί, η Μιλένα και δεν πανικοβάλλεται, αντιδρά με ηρεμία», επεσήμανε η κ. Σπυριδωνίδου.

Ένα ακόμη «χτύπημα» στη Ρούλα Πισπιρίγκου επέφερε με όσα είπε στην αγόρευση της η Εισαγγελέας του ΜΟΔ κ. Σπυριδωνίδου, η οποία τόνισε:

«Η καρδιά της Τζωρτζίνας μετά το Ωνάσειο ήταν μια πλήρως λειτουργική και μελετημένη καρδιά. Οι γιατροί δεν πήγαν στα τυφλά. Από την τοποθέτηση του απινιδωτή και μετά η καρδιά της Τζωρτζίνας ήταν πλήρως ελεγχόμενη από τους γιατρούς».

Kαι συμπλήρωσε:

«Η καθυστέρηση μπορούσε να έρθει μόνο από τη μητέρα που δεν έδωσε την πληροφορία για το τι προηγήθηκε του τινάγματος που περιγράφει... Οι γιατροί δεν περίμεναν ότι θα έχουν αυτό το αποτέλεσμα της εγκεφαλοπάθειας, γιατί έπαθε την ανακοπή μέσα στο νοσοκομείο. Το συμπέρασμα είναι ότι η ΚΑΡΠΑ δεν έλαβε χώρα μέσα στα 4 – 6 λεπτά. Η μητέρα δεν είχε ενημερώσει, γιατί αν τους είχε ειδοποιήσει αμέσως, θα ήταν εκεί μέσα σε 2- 3 λεπτά και το παιδί δεν θα είχε εμφανίσει οίδημα».

H εισαγγελέας μίλησε για τη δύναμη της μικρής Τζωρτζίνας και τη χαρακτήρισε «ένα παιδί με "οχυρωμένη καρδιά», τονίζοντας : «Το καρδιογράφημα του παιδιού ήταν φυσιολογικό, όταν εισήχθη στη ΜΕΘ μετά την ανακοπή», είπε και πρόσθεσε «τόσο δυνατό ήταν αυτό το παιδί»!

Ενώ στη συνέχεια επικαλούμενη τις αναφορές του επικεφαλής της ΜΕΘ Ανδρέα Ηλιάδη, εξήγησε πως «εάν στα τέσσερα πρώτα λεπτά ξεκινήσει η ΚΑΡΠΑ μπορεί να κρατηθεί στη ζωή …»

«Αυτά που γνωρίζουν οι γενετιστές στην Τζωρτζίνα τα έψαξαν και ο έλεγχος ήταν αρνητικός» τόνισε και συμπλήρωσε «δεν ανιχνεύτηκαν μεταλλάξεις στα γονίδιά που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αιφνίδιο θάνατο».

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα