Θρίλερ της δολοφονίας του Μπάμπη: Το τετράδιο με τις σημειώσεις και το λογισμικό αναζήτησης κρυπτονομισμάτων

Θρίλερ της δολοφονίας του Μπάμπη: Το τετράδιο με τις σημειώσεις και το λογισμικό αναζήτησης κρυπτονομισμάτων

Καθώς οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, όλο και περισσότερες πληροφορίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι.

Από εχθές ειδικά κλιμάκια του στρατού με ναρκαλιευτές χτενίζουν την περιοχή κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός του 31χρονου με σκοπό να εντοπίσουν την κυνηγετική του καραμπίνα ή τυχόν άλλα φυσίγγια.

Οι έρευνες όμως επεκτείνονται και πέραν αυτού του σημείου, ακόμα και μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου, με ειδικά κλιμάκια του στρατού να αναζητούν κάθε πιθανόν στοιχείο που θα εξιχνιάσει την υπόθεση.

Το τετράδιο με τις σημειώσεις
Το τετράδιο του Μπάμπη αναμένεται να δώσει φως στην δολοφονία του καθώς μέσα το θύμα κατέγραφε ημερομηνίες, τοποθεσίες, ποσά και ονόματα.

Συγκεκριμένα, στο τετράδιο του 31χρονου σύμφωνα με τη ΕΡΤ υπήρχε το όνομα του 50χρονου κρεοπώλη όπου δίπλα έγραφε ότι του χρωστούσε 3.000 ευρώ. Επίσης μέσα υπήρχε σημειωμένη η ξαδέλφη του με το ποσό των 1.500 ευρώ, ένας φίλος του 400 ευρώ και ένας άλλος φίλος του 100 ευρώ.

Το γραφόμενο ποσό που είχε σημειώσει ο Μπάμπης έρχεται σε αντίθεση με όσα ανέφερε στην απολογία του ο κρεοπώλης.

Στην απολογία του ο 50χρονος κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες για την ανθρωποκτονία. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι « Σας το ξαναείπα, είμαι αθώος. Όσες φορές και αν με ρωτήσετε, θα συνεχίσω να το λέω πως δεν σκότωσα εγώ τον Μπάμπη. Όσα λέγονται για τα δανεικά χρήματα που μου αποδίδουν πως χρωστούσα, δεν ισχύουν. Τα μόνα λεφτά που είχα δανειστεί ήταν 1.000 ευρώ και πιο παλιά, τον Ιούνιο, όταν και δανείστηκα το ποσό των 6.500 ευρώ. Δεν υπάρχουν άλλα δανεικά πέρα από αυτά που σας είπα. Αν χρωστούσαν και άλλα άτομα δεν το ξέρω». 

              
Ο 50χρονος κρεοπώλης άφησε να εννοηθεί ότι ο Μπάμπης έπεσε θύμα κυκλώματος αρχαιοκάπηλων, με τον ίδιο να δηλώνει αμέτοχος.
Μία περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας μέσα στην οποία εντοπίστηκε νεκρός και ο Μπάμπης Κούτσικος βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών.

Εκεί αρχαιοκάπηλοι πολλές φορές στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί να σκάβουν σε συγκεκριμένα σημεία για να εντοπίζουν αντικείμενα ή αρχαία νομίσματα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν χρυσές λίρες.

Ο 50χρονος κρεοπώλης άφησε να εννοηθεί ότι ο Μπάμπης έπεσε θύμα κυκλώματος αρχαιοκάπηλων, με τον ίδιο να δηλώνει αμέτοχος.

Τα ποινικά μέρη της υπόθεσης αφορούν στην δολοφονία του Μπάμπη αλλά και σύμφωνα με τα στοιχεία σε υποθέσεις αρχαιοκαπηλείας.

Ο κρεοπώλης έκανε λόγο για ένα τετράδιο στο οποίο ο Μπάμπης έγραφε τα ονόματα όσων δάνειζε, ποσά ύψους ακόμα και 60.000 ευρώ, με το θύμα να είναι εργάτης ως επάγγελμα στην Ιταλία.

Δεύτερον γίνεται λόγος για υπόθεση κρυμμένου θησαυρού καθώς το θύμα είχε στο σπίτι του αντίστοιχο μηχάνημα ανίχνευσης κρυπτονομισμάτων. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο: η αναζήτηση λογισμικού ανεύρεσης κρυπτονομισμάτων μέσω υπολογιστή.

Υπάρχουν 2-3 λογισμικά στην Ελλάδα. Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο για πώληση μη υπαρκτών κρυπτονομισμάτων. Ο Μπάμπης σύμφωνα με τον κρεοπώλη συμμετείχε σε εμπόριο κρυπτονομισμάτων. Από το ανακριτικό υλικό φαίνεται ότι εμπλέκοντα και άλλοι άνθρωποι.

Ο κρεοπώλης πάντως στην απολογία του, ισχυρίστηκε ότι ο 30χρονος τα τελευταία δύο χρόνια αναζητούσε χαμένους θησαυρούς.


Το κινητό τηλέφωνο
Ένα νέο στοιχείο που βγήκε στο φως είναι πως ο 31χρονος Μπάμπης για αρκετή ώρα κατά την διάρκεια που ήταν με τον κρεοπώλη είχε ανοικτή μία συνεδρία μέσω κάποιας εφαρμογής.

Συγκεκριμένα, το κινητό του 31χρονου επί 3,5 ώρες, από τις 20:37 (ώρα που τον παρέλαβε ο κρεοπώλης) έως τις 23:49, έδειχνε την ένδειξη ότι βρίσκεται σε «συνεδρία».

 
Όπως εξήγηση ο πρώην αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανιάκης, αυτό σημαίνει ότι ο Μπάμπης είχε ανοιχτή επικοινωνία μέσα εφαρμογής, όπως Messenger, Skype κλπ.

Όταν ο κρεοπώλης όμως ρωτήθηκε για αυτό, αυτός υποστήριξε ότι δεν παρατήρησε καν αν είχε μαζί του την συσκευή.

Δημογκλίδου: Σημασία για εμάς να βρεθεί το κινητό τηλέφωνο
Σύμφωνα με τα όσα είπε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, στο πρωί της Πέμπτης στο MEGA σημασία έχει να βρεθεί το κινητό τηλέφωνο του 31χρονου.

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι «Σημασία για εμάς στη συγκεκριμένη φάση έχει να βρεθεί το κινητό τηλέφωνο του θύματος, όπως και το όπλο του εγκλήματος, που πιθανότατα είναι το όπλο του θύματος».

 
Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «είναι σε εκκρεμότητα τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Χθες ζητήθηκε και η συνδρομή του Στρατού, καθώς οι αστυνομικοί πιστεύουν πως το κινητό και το όπλο βρίσκονται μέσα στο νερό».

Όσον αφορά για το τετράδιο που βρέθηκε στο σπίτι του θύματος ανέφερε «Υπάρχουν κάποιες, μάλλον ιδιόχειρες σημειώσεις, που έχουν κατατεθεί στην ελληνική αστυνομία όπως και στη Δικαιοσύνη», ενώ πρόσθεσε ότι πολλά από αυτά που ακούγονται δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα