Δίκη Πισπιρίγκου: «Είχε το νου της στον Δασκαλάκη κι αν δηλώνει παντρεμένος» – Σε εξέλιξη η αγόρευση της εισαγγελέως

Δίκη Πισπιρίγκου: «Είχε το νου της στον Δασκαλάκη κι αν δηλώνει παντρεμένος» – Σε εξέλιξη η αγόρευση της εισαγγελέως

Με ένταση στη φωνή της και φανερά φορτισμένη η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της ξέσπασε αναφερόμενη στην επίθεση του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, στον αναισθησιολόγο του Καραμανδάνειου, επειδή έκανε προσπάθεια ανάνηψης της Τζωρτζίνας επί 50 λεπτά: «Αλίμονο στην κοινωνία μας αν ζητάμε από τους γιατρούς να σταματούν την ανάνηψη γιατί δεν θα είναι τέλειοι άνθρωποι! Ποιος θα το κρίνει αυτό;! Ποιος θα κρίνει αν οι άνθρωποι ΑΜΕΑ δεν είναι τέλειοι άνθρωποι; Και η κατηγορούμενη είπε πως ήθελε πίσω το παιδί της και δεν την ένοιαζε. Πώς κρίνουμε και πετάμε λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο; Πώς είναι δυνατό να λέγεται αυτό; Εγώ τον συγχαίρω τον κ. Χασαπόπουλο! Είναι ευτύχημα που επανήλθε η μικρή Τζωρτζίνα. Ο κ. Χασαπόπουλος απέδειξε ότι ήταν ένας γιατρός και άνθρωπος με Α κεφάλαιο».

Αναφερόμενη στην 11η Απριλίου την ημέρα που, όπως της αποδίδεται, η Ρούλα προσπάθησε να σκοτώσει το παιδί της, είπε πως η Τζωρτζίνα ήταν σε γενικές γραμμές σε καλή κατάσταση. «Κανένας εκείνη την ημέρα δεν είπε ότι το παιδί είχε κάτι, ούτε η μητέρα ούτε ο πατέρας. Περίπου στις 3 το μεσημέρι επέστρεψε η κατηγορούμενη να μείνει με το παιδί. Στις 6 το απόγευμα ακούστηκε το κουδούνι από τον θάλαμο. Τη στιγμή που η Τζωρτζίνα είχε χάσει τις αισθήσεις της, η κατηγορούμενη μιλούσε στο τηλέφωνο. Είδε το παιδί να ανασηκώνεται, να βγάζει ένα ρόγχο και χτυπούσε το κουδούνι. Πήγε στο γραφείο των γιατρών δίχως να φωνάξει, δίχως να κάνει φασαρία και ανακοινώνει απλώς πως χτυπάει το οξύμετρο. Την σοβαρότητα της κατάστασης κατάλαβαν οι γιατροί μόλις είδαν τη νοσηλεύτρια να βγαίνει έντρομη».

Κατά την εισαγγελική λειτουργό η έγκαιρη ή μη έλευση του αναισθησιολόγου Ι. Χαρακόπουλου στο νοσοκομείο δεν είχε σημασία αφού «ο κ. Χασαπόπουλος το παιδί το επανέφερε! Γνωρίζουμε τι ώρα ενημερώθηκε ακριβώς και τι ώρα ο Δασκαλάκης; Γνωρίζουμε αν ένας από τους δυο ενημερώθηκε πιο νωρίς; Η κατηγορούμενη δε θυμάται χρόνους… το παιδί ήταν εντός του νοσοκομείου. Υπήρχε εξειδικευμένο προσωπικό να ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ. Ο αναισθησιολόγος βρήκε ένα παιδί νεκρό. Ο Χασαπόπουλος είπε ότι βρήκε αρκετό σάλιο, που εμπόδιζε την ανάνηψη, γεγονός που του φάνηκε ανεξήγητο».

Αναφερόμενη στη σχέση του ζευγαριού κατά την διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, η εισαγγελέας σημείωσε πως η κατηγορούμενη «είχε το νου της στον κ. Δασκαλάκη κι αν δηλώνει παντρεμένος, αν φοράει την βέρα του και τέτοιου είδους ζητήματα. Το παιδί νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο, έχει χάσει δυο παιδιά και κάνει αναρτήσεις στα social media. Μαγνητοφώνησε το παιδί της στις 8 Απριλίου το πρωί; Για ποιο λόγο; Λέει στο παιδί της που νοσηλεύεται να μη λέει ψέματα στο μπαμπά της ότι θέλει να τον δει γιατί τη φέρνει σε δύσκολη θέση! Αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι πετάγονταν στον ύπνο του; Είναι δυνατόν μια μητέρα να λέει αυτά τα πράγματα στο παιδί της;!». Κατά την εισαγγελέα άξιο απορίας είναι και το ότι τηλεφώνησε στον δικηγόρο της αντί στον Μάνο Δασκαλάκη μόλις το παιδί μπήκε στο Καραμανδάνειο.

«Είναι δυνατό να μην πάρεις αμέσως τον πατέρα του παιδιού σου ότι μπήκε στο νοσοκομείο; Να παίρνεις το δικηγόρο σου πρώτα; Υποτίθεται τρόμαξε τόσο πολύ που έφυγαν όπως ήταν από το σπίτι! Μετά από λίγο έφυγε να πάρει ρούχα! Το παιδί νοσηλευόταν και κάθισε η θεία και όχι ο πατέρας! Σε ποια ζυγαριά μπαίνουν αυτά τα δυο; Πώς επιλέγουμε δηλαδή την θεία αντί του πατέρα; Τι θα λέγαμε μετά αν πάθαινε κάτι το παιδί; Η μητέρα πήγε να πάρει τα πράγματα από το σπίτι, ο πατέρας είναι έξω γιατί δεν τον θέλει το παιδί και είναι μέσα η θεία;;;».

 
Η εισαγγελική λειτουργός, διαβάζοντας τα μηνύματα της Ρούλας Πισπιρίγκου με τα οποία απειλούσε τον Μανό Δασκαλάκη ότι θα πει στο παιδί για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις, αναρωτήθηκε: «ρωτάμε γιατί η Τζωρτζίνα δεν ήθελε τον πατέρα της εκείνη την ημέρα; ΕΙΝΑΙ ένα παιδί που έχει χάσει δυο αδέλφια, που η μάνα του του έχει πει τέτοια πράγματα, που έχει ζήσει ένταση και έχει πλαντάξει στο κλάμα! Το είχε ‘δηλητηριάσει’ το παιδί! Ρωτάμε γιατί ήταν σε αυτή την ψυχολογική κατάσταση;».

Ανέγνωσε δε μήνυμα του Δασκαλάκη προς την Πισπιρίγκου στο οποίο της γράφει: «κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια;». Η κατηγορούμενη δεν απάντησε, με την εισαγγελέα να αναρωτιέται: «Τι εννοεί ο κύριος Δασκαλάκης; Εγώ όταν το διάβασα ανατρίχιασα! Κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό το μήνυμα! Γιατί δεν τον πήρε να τον βρίσει;».

Κατά την εισαγγελέα η Πισπιρίγκου μετά το επεισόδιο της Κυριακής είχε αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης. «Οι γιατροί βρίσκουν το παιδί ωχρό, άσφυγμο και δεν ανταποκρίνεται. Η κατηγορούμενη καταλαβαίνει την κατάσταση το έχει δει και στη Μαλένα. Δεν έχει βγει όμως στο διάδρομο. Δυο τινά: ή δεν καταλαβαίνει ή έχει αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και δεν φωνάζει.

Εαν η μητέρα ήταν το κυρίαρχο πρόσωπο, αν είχε φωνάξει, όλοι θα το έλεγαν. Η κατηγορούμενη δεν ακούστηκε. Δεν την άκουσε κανείς. Οι γιατροί είπαν ότι έλειπε το ρινικό οξυγόνο από τη μύτη του παιδιού. Εκείνη είπε ότι μπορεί να μετακινήθηκε από το τράνταγμα. Πριν βγει από το δωμάτιο γυρίζει στο παιδί της να δει αν έχει το οξυγόνο; Όχι δεν γυρίζει. Πηγαίνει στο γραφείο των γιατρών και το παιδί είναι μόνο του. Δεν είχε τη μαμά του να το αγκαλιάσει, να το κουνήσει, κάτι! Μας είπε ότι ιατρικές πράξεις δεν κάνει, αλλά δεν ούρλιαξε, δεν έκανε τίποτα!».

.enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα