Μεσολόγγι: Ο 31χρονος πυροβολήθηκε μία φορά και από κοντινή απόσταση

Μεσολόγγι: Ο 31χρονος πυροβολήθηκε μία φορά και από κοντινή απόσταση

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του 31χρονου Μπάμπη, με τις έρευνες να συνεχίζονται στο Μεσολόγγι προκειμένου να βρεθούν το κυνηγετικό όπλο και το κινητό του θύματος.

 Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής έρευνας είναι ότι ο 31χρονος πυροβολήθηκε μια φορά και από κοντινή απόσταση, δέχτηκε τα σκάγια του όπλου από μπροστά και ψηλά.  

 Όπως είχε δείξει και η αυτοψία, χρησιμοποιήθηκε δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου. 

Κοντά στο σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκε ένα κομμάτι από φυσίγγιο που έχει σταλεί για έλεγχο στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. 
Να σημειωθεί πως οι έρευνες για τον εντοπισμό της καραμπίνας και του κινητού του θύματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.  

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν αποκλείεται η πιθανότητα και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενώ έμφαση δίνεται στο να βρεθεί το κίνητρο και σε αυτό το πλαίσιο αναζητούνται και μαρτυρίες.

 
Σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές, ο εντοπισμός της σορού σίγουρα θα δώσει στοιχεία στις αρχές, τα οποία ενδέχεται να αποκλείσουν ή να αποδείξουν και τη συμμετοχή κάποιου συνεργού.

Εντοπίστηκε και άλλο κομμάτι από φυσίγγι

Κοντά στο σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκε ένα κομμάτι από φυσίγγιο που έχει σταλεί για έλεγχο στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό της καραμπίνας και του κινητού του θύματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται η πιθανότητα και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση ενώ έμφαση δίνεται στο να βρεθεί το κίνητρο και για αυτό – εκτός των άλλων- αναζητούνται και μαρτυρίες.  

Σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές ο εντοπισμός της σορού σίγουρα θα  δώσει στοιχεία στις αρχές για την έρευνα της υπόθεσης. Στοιχεία τα οποία θα αποκλείσουν ή θα  αποδείξουν και τη συμμετοχή ίσως και κάποιου συνεργού. 

«Ο Μπάμπης έψαχνε για θησαυρούς

Νέες πληροφορίες που περιπλέκουν τα κίνητρα γύρω από τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κουτσίκου στο Μεσολόγγι έρχονται στη δημοσιότητα.

Ο 50χρονος κρεοπώλης κατά την απολογία του επιχείρησε να «κάψει» το οικονομικό κίνητρο, λέγοντας ότι τον είχε ξεπληρώσει. Παράλληλα,  υποστήριξε ότι ο Μπάμπης ήταν κυνηγός θησαυρών και ότι συνεργαζόταν με άλλα δύο άτομα -τα οποία δεν κατονόμασε- στρέφοντας τις υποψίες σε αυτούς.

Τι υποστήριξε ο κρεοπώλης

Όπως μετέδωσε το MEGA, ο κρεοπώλης, υποστήριξε είχε δανειστεί από τον Μπάμπη 7.500 ευρώ κι ότι  επέστρεψε σε πρώτη φάση 6.500 ευρώ και την περίοδο των εορτών τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ.

Τη μοιραία μέρα είπε ότι του ζήτησε ο Μπάμπης να τον πάει στην περιοχή των παλιών ΤΕΙ κι ότι όταν έφτασαν του πρότεινε να κάνουν γύρες κι ότι εκείνος δέχθηκε.

«Έψαχνε για θησαυρούς»

Απαντώντας στις ερωτήσεις της Ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι ο Μπάμπης του είχε εκμυστηρευτεί ότι ψάχνει για «θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δε μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ κοντά σε μία εκκλησία, το όνομα της οποίας δε θυμάμαι, με μηχάνημα. Ήθελε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ, όπως μου είπε».

«Έκανα βόλτες για να φορτίσει η μπαταρία του αυτοκινήτου»

Ερωτηθείς γιατί βρέθηκε στο παρατηρητήριο πουλιών που βρίσκεται κοντά στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα του Μπάμπη υποστήριξε ότι έκανε βόλτες για να φορτίσει η μπαταρία του αυτοκινήτου

«Είχα πάει το αυτοκίνητό μου για επισκευή για τα φώτα και ο μηχανικός μου είπε ότι πρέπει να το κινήσω για να φορτίσει η μπαταρία… Δεν έκανα κάτι εκεί απλώς κινούμουν με το αυτοκίνητο», ανέφερε.

Δε «σπάει» ο κρεοπώλης στις ερωτήσεις του εισαγγελέα 
 Με τίποτα δε λέει να σπάσει τη σιωπή του ο 50χρονος κρεοπώλης, καθώς η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί με μαρτυρίες και στοιχεία να «δέσει» την υπόθεση και να ταυτοποιήσει τον δράστη. Ο βασικός ύποπτος για το άγριο έγκλημα δεν έχει ακόμα ομολογήσει και φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να το κάνει.

 Ο διάλογος του εισαγγελέα με τον κρεοπώλη

Το Action24 έδωσε στη δημοσιότητα μέρος του διαλόγου που είχε ο εισαγγελέας με τον 50χρονο κρεοπώλη, που είναι ενδεικτικός για την στάση που έχει κρατήσει όλες αυτές τις ημέρες.

Εισαγγελέας: Έχουμε το αυτοκίνητό σου καταγεγραμμένο σε κάμερα, περνάει από το σημείο. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό;
Κρεοπώλης: Δεν ξέρω τίποτα.
Εισαγγελέας: Πώς δεν ξέρεις. Βλέπουμε να περνάς από το σημείο…
Κρεοπώλης: Δεν γνωρίζω τίποτα.
Εισαγγελέας: Σε βλέπουμε ότι είσαι εσύ.
Κρεοπώλης: Δεν λέω τίποτα.
Εισαγγελέας: Μα έχουμε το στίγμα από το κινητό σου, γιατί δεν το παραδέχεσαι;
Ο κρεοπώλης δεν απάντησε τίποτα.

.ethnos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα