Επεκτείνεται ο προαστιακός από τα Α. Λιόσια στα Μέγαρα – Πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα

Επεκτείνεται ο προαστιακός από τα Α. Λιόσια στα Μέγαρα – Πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα

Η επέκταση του προαστιακού από τα Α. Λιόσια στα Μέγαρα αναμένεται να κοστίσει περίπου 96 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το iEidiseis, επτά νέες στάσεις αναμένεται να αποκτήσει ο προαστιακός μέχρι το 2026, όταν και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η επέκτασή του από τα Άνω Λιόσια προς τα Μέγαρα, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των πολιτών στην κυρίως στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, η επέκταση του προαστιακού θα είναι συνολικού μήκους 34,6 χιλιομέτρων και τα έργα άρχισαν τη Δευτέρα (22/01). Μάλιστα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε εργοτάξια του προαστιακού στη Δυτική Αττική και δήλωσε τα εξής: «Βοηθάμε τους πολίτες να μετακινηθούν γρηγορότερα και πιο οικονομικά. Βοηθάμε τις επιχειρήσεις της περιοχής, δηλαδή τις εμπορευματικές μεταφορές. Μειώνουμε τον συγκοινωνιακό φόρτο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στους οδικούς άξονες και αναβαθμίσουμε την εξυπηρέτηση των πολιτών, των ατόμων με αναπηρία. Οι δεσμεύσεις μας βήμα-βήμα γίνονται πράξη».

Ποιες θα είναι οι 7 νέες στάσεις του προαστιακού

Επισημαίνεται ότι οι επτά νέες στάσεις του προαστιακού προβλέπεται να είναι οι εξής: ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, Ασπρόπυργος, Βαμβακιά, Ελευσίνα, ΕΛΠΕ Ελευσίνας, Λουτρόπυργος, Νέα Πέραμος. Ακόμα, υπάρχει πρόβλεψη μετεπιβίβασης επιβατών από τον κλάδο αυτό του προαστιακού στις γραμμές του υφιστάμενου δικτύου προαστιακού (ΣΚΑ – Κιάτο, Σταθμός Ν. Λιόσια και Στ. Μεγάρων). Η νέα γραμμή θα συνδέσει τη Δυτική Αττική με την Αθήνα, το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τον Πειραιά και το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το έργο «Αναβάθμιση υφιστάμενης ΣΓ Προαστιακού Σιδηροδρόμου Δυτικής Αττικής, τμήμα: Άνω Λιόσια – Νέος Σ.Σ. Μεγάρων – Π.Σ. Μεγάρων», προϋπολογισμού 95.742.101,92 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), με υπουργείο ευθύνης το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και φορέα υλοποίησης τον ΟΣΕ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα