«Βαστάω εγώ, είμαι η μάνα του Λύγγε»: Σπαρακτικές στιγμές στην κηδεία του αστυνομικού

«Βαστάω εγώ, είμαι η μάνα του Λύγγε»: Σπαρακτικές στιγμές στην κηδεία του αστυνομικού

Ατελείωτος θρήνος στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Συγκλόνισαν τα λόγια της μητέρας του.

Σύμφωνα με το iEidiseis, συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από 20 ημέρες μάχης, τραυματισμένος βαριά από ναυτική φωτοβολίδα κατά τα επεισόδια στον Ρέντη.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς του 31χρονου αστυνομικού. Μάλιστα, η μητέρα του συγκλόνισε, αφού σε συλλυπητήρια που δεχόταν από συγγενή ακούγεται να λέει: «Βαστάω εγώ, βαστάω. Είμαι η μάνα του ''Λύγγε''». 

Απέναντι από την οικογένεια στεκόταν η πολιτική ηγεσία της χώρας, τα σώματα ασφαλείας και πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα. Συγκεκριμένα, στην κηδεία παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και άλλοι.

Στεφάνι έστειλε ο πρωθυπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Στο ναό βρέθηκαν και οι συνάδελφοι του Γιώργου Λυγγερίδη που ήταν μαζί του εκείνη τη μοιραία νύχτα, που του στάθηκαν, που προσπάθησαν να του σώσουν τη ζωή, που του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και αγωνιούσαν μέρα με την ημέρα για την πορεία της υγείας του.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, ξεκίνησε η μεταφορά με πομπή της σορού του Γιώργου Λυγγερίδη στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη όπου θα γίνει η ταφή του άτυχου αστυνομικού.

Όπως έχει ανακοινωθεί η πομπή θα κινηθεί επί των οδών εξωτερικά του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Κατσιμίδη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Εθνικής Οδού Θεσσαλονικης – ν. Μουδανιων, Μαρίνου Αντύπα, επ. οδου Χαριλάου – θέρμης και εξωτερικά των κοιμητηρίων στη Θέρμη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα