Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στον ιδιοκτήτη των σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στον ιδιοκτήτη των σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη

Ο ιδιοκτήτης τρων τριών σκύλων που επιτέθηκαν μέχρι θανάτου στην 50χρονη στην Θεσσαλονίκη πέρασε σήμερα το πρωί την πόρτα του εισαγγελέα.

Ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη σε βάρος του.

Συγκεκριμένα η δίωξη που το απαγγέλθηκε είναι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, πράξη για την οποία καλείται να απολογηθεί στον ανακριτή και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του περιλαμβάνει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τα τρία μεγαλόσωμα ζώα (τσοπανόσκυλα) είχαν βγει και κατά το παρελθόν από την περίφραξη της οικίας του 37χρονου.

Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, περίπου 30 εκατοστών, απ’ όπου και διέφυγαν, χωρίς να το αντιληφθεί ο ίδιος.

Αυτός ο ισχυρισμός, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να μην έπεισε την εισαγγελική Αρχή καθώς εκτιμάται ότι η τρύπα υπήρχε από πριν.

Ο ίδιος δια του συνηγόρου του δήλωσε ότι «είχα τα σκυλιά στην αυλή του σπιτιού μου, που είναι περιφραγμένη. Η περίφραξη είναι δύο μέτρα, τα σκυλιά ήταν φύλακες του σπιτιού μου και ήταν ασφαλή» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι τα σκυλιά ήταν εκπαιδευμένα και δεν είχαν δείξει στο παρελθόν κάποια επιθετική συμπεριφορά.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε συντετριμμένος για το τραγικό περιστατικό, ενώ εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για τον χαμό της γυναίκας.

Τα ζώα μεταφέρθηκαν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία, όπου θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

Να θυμίσουμε ότι η άτυχη γυναίκα δέχθηκε θανάσιμη επίθεση από τα τρία αυτά σκυλιά μέσα στην αυλή του σπιτιού της, στη Νεοχωρούδα έξω από την Θεσσαλονίκη, την ώρα που έκανε κάποιες εργασίες στον κήπο της.

Η 50χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα