Χαλάνδρι: Άνοιξε η γη και κατάπιε την γιαγιά με το σκυλάκι

Χαλάνδρι: Άνοιξε η γη και κατάπιε την γιαγιά με το σκυλάκι

Το «Τούνελ» ακολούθησε την διαδρομή της βήμα προς βήμα από την οδό Σητείας στην περιοχή Πάτημα όπου έμενε, μέχρι το πάρκο των σκύλων στην συμβολή των οδών Σκουφά και Αντωνίου Τρίτση.

Ήταν Τρίτη 8 Αυγούστου γύρω στις 8 το πρωί που κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν την «γιαγιά Ηλιάνα» όπως την ήξεραν όλοι, στην τελευταία της βόλτα. Το σκυλάκι της, ο Οδυσσέας, ένα λευκό μαλτέζ είχε στο λαιμό του ένα κίτρινο κολλάρο, λουρί σε έντονο πορτοκαλί χρώμα και γαλάζιο σαμαράκι στην μέση.

Γείτονας που φέρεται να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε, ανέφερε ότι εκείνο το πρωινό πέρασε από το απέναντι πεζοδρόμιο από το σπίτι του, χωρίς όμως να δει προς τα που κατευθυνόταν. Του φάνηκε ότι επέστρεφε σπίτι της.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν πως άκουσαν γαυγίσματα εκεί κοντά αλλά ο ίδιος αρνήθηκε ότι συνέβη κάτι με τα δικά του τα σκυλιά.

Πρόσφατα τοποθέτησε και προειδοποιητικές πινακίδες για να μην πλησιάζουν στην ιδιοκτησία του.

«Το έκανα γιατί ερχόντουσαν κάποιοι απ’ έξω και έβαζαν τα σκυλιά τους να τα κοινωνικοποιήσουν και καμία φορά άρπαζε κανένα κάτι με τη μουσούδα του. Τα έφερναν και κόλλαγαν στο σύρμα και νόμιζαν ότι τα δικά μου δαγκώνουν από μέσα. Γι ‘αυτό τις έχω βάλει για παν ενδεχόμενο», είπε χαρακτηριστικά.

Στη γειτονιά που χάθηκε…

Όπως αναφέρει η κόρη της Ιωάννα, η κυρία Ηλιάνα δεν είχε άνοια, αλλά ήταν καλοκάγαθη και μιλούσε με όλους.

Η ρεπόρτερ της εκπομπής μαζί με την κόρη της έφτασαν στο πάρκο των σκύλων.

«Το σκυλάκι ήταν μεγάλο σε ηλικία και δεν μπορούσε να περπατάει πολλή ώρα. Εκείνη την ημέρα ήρθε στο πάρκο, πήγε μέχρι την γωνία του, την είδαν κάποιοι γείτονες και χαιρετήθηκαν. Εδώ ερχόταν καθημερινά και επέστρεφε στο σπίτι. Κάποιος γείτονας, που έχει κάμερα, μας είπε πως δεν την είδε να επιστρέφει από τη Σκουφά. Ίσως να πήγε από το άλλο τετράγωνο. Γίνονταν και κάποια έργα εδώ εκείνη τη μέρα και ίσως να μην μπορούσε να περάσει.»

«Βγήκε για βόλτα και δεν την ξαναείδαμε…»

Η κόρη της Ηλιάνας Τσάγκα Ιωάννα, μίλησε στην εκπομπή για εκείνο το πρωινό του Αυγούστου που «άνοιξε η γη και την κατάπιε», μαζί με το σκυλάκι της. Σύμφωνα με όσα λέει δεν υπήρχε κανένα σημάδι ότι ήθελε να φύγει από το σπίτι, καθώς είχε κάνει τις πρωινές της δουλειές και είχε στρώσει τραπέζι για το πρωινό της.

«Καταλάβαμε ότι κάτι είχε συμβεί ώρες αργότερα από την στιγμή που έφυγε. Κάποια στιγμή την πήραμε τηλέφωνο και μετά από λίγο πήγαμε σπίτι βρήκαμε το κινητό της εκεί και αρχίσαμε να ψάχνουμε.»

Αυτό που κάνει εντύπωση στην οικογένεια είναι ότι δεν γύρισε ούτε το σκυλάκι της, σε κάποιο γνώριμο για εκείνο σημείο.

Η οικογένεια έχει κάνει ενδελεχείς έρευνες με ειδικές ομάδες εντοπισμού αλλά και με σκυλιά σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

«Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να περιφέρεται τέσσερις μήνες έξω και κανείς να μην έχει δει τίποτα. Όλοι την ήξεραν στην γειτονιά. Ή έχει απομακρυνθεί μέσω κάποιου οχήματος ή κάποιος την κρατάει κλεισμένη σε κάποιο σπίτι», λέει με απόγνωση.

«Ζούμε ένα μαρτυρίο…»

Με την αγωνία να κορυφώνεται η δεύτερη κόρη της αγνοούμενης Μαριάννα, δεν μπορεί να βρει λογική στο πως η ηλικιωμένη γυναίκα δεν επέστρεψε ποτέ από μια διαδρομή που έκανε καθημερινά.

«Αν συνέβη κάτι κακό , το σκυλάκι που έκανε δέκα χρόνια την ίδια διαδρομή μαζί της θα γύριζε πίσω», υποστηρίζει .

Έψαχναν την ηλικιωμένη παντού. Ακόμη και στα νοσοκομεία μήπως καταχωρήθηκε με άλλο όνομα. Όταν άρχισε να περνάει ο καιρός και οι προσπάθειες για τον εντοπισμό της έπεφταν στο κενό , η υποψία ότι μπορεί να μπήκε μαζί με το σκυλάκι σε κάποιο αυτοκίνητο και να απομακρύνθηκε , άρχισε να γίνεται καθημερινός εφιάλτης

Με δάκρυα στα μάτια μιλά στην κάμερα της εκπομπής για αυτή την παράξενη εξαφάνιση.

«Έχει έξι εγγόνια και δύο δισέγγονα .Όλοι την αγαπούσαμε και ελπίζουμε να βρεθεί.»

Πριν από έξι χρόνια η γιαγιά Ηλιάνα έχασε τον σύζυγό της και έκτοτε ζούσε μόνη στο σπίτι της με παρέα το λατρεμένο της σκυλάκι ράτσας μαλτέζ με το όνομα Οδυσσέας .

« Εικάζουμε ότι μάλλον δεν βρίσκεται στην περίμετρο των τριών με πέντε χιλιομέτρων» λέει στο «Τούνελ», ο γαμπρός της .

Κάνουν έκκληση σε όποιους γνωρίζουν κάτι να ενημερώσουν την εκπομπή, την οικογένεια ή την αστυνομία.

πηγή: anikolouli.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα