Προσαγωγές έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας - Σήκωσαν πανό κατά του Ερντογάν

Προσαγωγές έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας - Σήκωσαν πανό κατά του Ερντογάν

Σε προσαγωγές ατόμων που βρέθηκαν έξω από την τουρκική πρεσβεία προκειμένου να εκφράσουν τις αντιδράσεις τους κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ το πρωί της Πέμπτης (7/12).

 Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αστυνομία προσήγαγε 10 Κούρδους που πήγαν στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (κοντά στην τουρκική πρεσβεία) με πανό.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το MEGA, προσήχθησαν 20 κύπριοι φοιτητές έξω από την τουρκική πρεσβεία, οι οποίοι έφεραν πανό κατά της τουρκικής κατοχής της Μεγαλόνησου, ενώ φώναξαν και συνθήματα κατά του Ερντογάν.

 Κάντε μία κλήση αγάπης στο 19820 και βοηθήστε τα παιδιά σε ανάγκη
 

Σε ποιες περιοχές ισχύει η απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων
Η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της, ενημερώνει ότι «απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση έως και την 18:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».Η απαγόρευση ισχύει για τις ακόλουθες περιοχές:

Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/Λεωφόρους: Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλίου – δεξιά Βουλιαγμένης – αριστερά Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλη – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – αριστερά Ηρακλειδών – συνέχεια Περσεφόνης – δεξιά Πειραιώς – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – αριστερά πλ. Ομονοίας – αριστερά Πανεπιστημίου – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – δεξιά Αλεξάνδρας.
Στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της στην οδό Κοκκινοπούλου, σε όλο το μήκος της Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός έως Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και
Στην περιοχή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Οι κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα
Ήδη η Τροχαία έχει ανακοινώσει τους δρόμους που θα κλείνουν σταδιακά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν, χωρίς να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των οδικών αξόνων:

Λ. Κατεχάκη,
Λ. Μεσογείων,
Λ. Βασ. Σοφίας,
Λ. Κηφισίας,
Λ. Βασ. Κωνσταντίνου,
Λ. Βασ. Αμαλίας,
Λ. Αλεξάνδρας,
Μιχαλακοπούλου,
Σταδίου,
Πανεπιστημίου και
Ακαδημίας.

Κλειστοί αρκετοί σταθμοί του Μετρό
Ο σταθμός στο Σύνταγμα είναι κλειστός από τις 10.30 το πρωί, ενώ δόθηκε εντολή από τη ΕΛΑΣ να κλείσουν και οι σταθμοί του Μετρο «Κατεχάκη», «Μέγαρο Μουσικής» και «Ευαγγελισμός».

Οι συρμοί θα διέρχονται από του συγκεκριμένους σταθμούς χωρίς να κάνουν στάση. 
Συγκεκριμένα, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» θα είναι κλειστός έως τις 6 το απόγευμα.

Έτσι, οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν τον σταθμό χωρίς στάση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα