Αράχωβα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη σεξουαλική κακοποίηση του σκύλου

Αράχωβα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη σεξουαλική κακοποίηση του σκύλου

Η απίστευτη κτηνωδία που συνέβη στην Αράχωβα με τον βιασμό σκύλου χάσκι έχει προκαλέσει οργή αλλά και την παρέμβαση της αρμόδιας για την προστασία των ζώων αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αναστασίας Μασούρα, η οποία ζητά κατεπείγουσα έρευνα για να συλληφθεί ο δράστης του βασανισμού του σκύλου.

Το επίμαχο περιστατικό οδήγησε την κ. Μασούρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που έχει την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών για την προστασία των ζώων, να παρέμβει.

Η εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε στην Εισαγγελία Λειβαδιάς, όπου υπάγεται η Αράχοβα, κατεπείγουσα έρευνα προς εντοπισμό του δράστη, ενώ ζήτησε άμεση ενημέρωσή της για τις εξελίξεις.

Όπως είναι γνωστό, στην Αράχοβα, με αιχμηρό αντικείμενο, όπως διαπιστώθηκε από την κτηνιατρική εξέταση, βασανίστηκε σκύλος ράτσας Χάσκι που ανήκε σε ιδιοκτήτη.

Το περιστατικό έχει κινητοποιήσει τις τοπικές αστυνομικές και δημοτικές αρχές, ενώ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω της πρωτοφανούς άγριας κακοποίησης του ζώου, το οποίο κατόρθωσε να επιστρέψει σπίτι του, αλλά τελικά δεν επέζησε.

«Το σκυλί ήξερε τους δράστες»

Μιλώντας στο Mega, η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων ανέφερε:

«Είμαστε στο ψάξιμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι περαστικός αυτός που το έκανε, το ζώο δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει έναν άγνωστο άνθρωπο. Ήξερε τους δράστες».

Σημειώνεται πως τα περιστατικά κακοποίησης ζώων στην Αράχωβα πληθαίνουν και πριν από περίπου ένα μήνα ένα γατάκι είχε βρεθεί σε σακούλα σκουπιδιών, σε κάδο.

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα