Θεσσαλονίκη: Όσα κατέθεσαν στη δίκη της Έμμας η 19χρονη συνοδηγός και οι πραγματογνώμονες

Θεσσαλονίκη: Όσα κατέθεσαν στη δίκη της Έμμας η 19χρονη συνοδηγός και οι πραγματογνώμονες

Συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η δίκη για την παράσυρση της Έμμας, τον Νοέμβριο του 2022, στο ύψος της Καμάρας, από αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 28χρονος.
Ο κατηγορούμενος χτύπησε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη την 21χρονη επί της οδού Εγνατία.

Το κατηγορητήριο, το οποίο περιλαμβάνει 12 μάρτυρες και μεταξύ αυτών ειδικούς πραγματογνώμονες, καταλογίζει στον οδηγό την κακουργηματική πράξη της επικίνδυνης οδήγησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της φοιτήτριας, όπως επίσης τα αδικήματα της εγκατάλειψης θύματος τροχαίου ατυχήματος και της οδήγησης χωρίς άδεια.

Η 20χρονη συνοδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, κατέθεσε εχθές όσα έγιναν το βράδυ της 22ας Νοεμβρίου 2022 και σήμερα δέχτηκε τις ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας και τον συνηγόρων.

Η νεαρή είχε κριθεί κατηγορούμενη, ωστόσο απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκε ότι δε φέρει ευθύνη για τη φονική παράσυρση και εγκατάλειψη της Έμμας.

Η κατάθεση της 19χρονης
Όπως είπε στην κατάθεσή της εκείνη ήταν απασχολημένη με το κινητό της την ώρα που έγινε το δυστύχημα. Το μόνο που είδε ήταν το σώμα της Έμμας πάνω στο παρμπρίζ.

Σύμφωνα με την ίδια, προσπάθησε να του πει να σταματήσουν και στη συνέχεια προσπάθησε να κατέβει από το αυτοκίνητο αλλά δεν την άφησε ο 28χρονος.

Τόνισε πως ένιωθε φόβο και γι’ αυτό τον ακολούθησε σε ότι της είπε.

Τέλος, είπε πως θα ήθελε να γυρίσει τον χρόνο πίσω για να κατέβει και να βοηθήσει την Έμμα, μία δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση της μητέρας της Έμμας.

Όσα κατέθεσαν οι πραγματογνώμονες
Ενδιαφέρον προκαλούν τα όσα κατέθεσε ο εμπειρογνώμονας. Συγκεκριμένα, όπως είπε, ο οδηγός είχε αλλάξει κατά 90%  τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου του.

«Ήταν έτοιμο για αγωνιστική πίστα», είπε χαρακτηριστικά ενώ εκτίμησε πως η ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο οδηγός ήταν 104 χλμ./ώρα.

Από την άλλη πλευρά, ο εμπειρογνώμονας του 28χρονου δήλωσε πως ο οδηγός έτρεχε με 50-60 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα