Ποινικός Κώδικας: Αυστηροποιούνται οι ποινές, ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης – Οι αλλαγές που παρουσιάζονται σήμερα

Ποινικός Κώδικας: Αυστηροποιούνται οι ποινές, ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης – Οι αλλαγές που παρουσιάζονται σήμερα

Τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα παρουσιάζει σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.
Το νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπει αλλαγές στον τρόπο έκτισης των ποινών και νομοθέτηση μιας σειράς μέτρων με σκοπό την αντιμετώπιση της καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης.

«Έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση τελευταία και για το ποιοι βγαίνουν έξω, πώς βγαίνουν έξω. Η υφ’ όρων απόλυση γίνεται πολύ πιο αυστηρή πλέον. Δεν πάνε μόνο με βάση τυπικές διαδικασίες αλλά και με βάση την προσωπικότητα του δράστη και γίνεται μια συνολικότερη εκτίμηση, ενώ μέχρι πριν ήταν συμπληρώνει τόσα χρόνια, άρα λοιπόν πρέπει να βγει», είπε, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

«Προβλέπει πάρα πολλά πράγματα και σε σχέση με την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Παθογένειες»
Με αφορμή τη δράση του «δράκου» των Εξαρχείων, ο οποίος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για αδικήματα, κυκλοφορούσε ωστόσο ελεύθερος με όρους,  έρχονται στο προσκήνιο οι «παθογένειες υπάρχουν στο σύστημα», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Αυτές οι παθογένειες δεν αφορούν μόνο την ΕΛ.ΑΣ αλλά και τη δικαστική εξουσία, γιατί και στις περισσότερες περιπτώσεις που ενημερώνει η Αστυνομία, η δικαστική εξουσία δεν απαντάει ποτέ».

Σημειώνεται πως σε πολλά αστυνομικά τμήματα στα οποία είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζονται οι κατάδικοι, προσέρχονται, σε πολλές περιπτώσεις, μόνο οι μισοί.

Τμήματα Ασφαλείας Αθήνας: Οφείλουν να εμφανίζονται 9.800, άφαντοι οι 2.600

Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα: Οφείλουν να εμφανίζονται 2.300, άφαντοι οι 1.150

Τ.Α. Κολωνού: Οφείλουν να εμφανίζονται 630, άφαντοι οι 250

Τ.Α. Κυψέλης: Οφείλουν να εμφανίζονται 1.500, άφαντοι οι 500

Τ.Α Δυτικής Αττικής: Οφείλουν να εμφανίζονται 6.140, άφαντοι 700

«Στα τμήματα ασφαλείας υπάρχει ζήτημα, δεν έχουν κόσμο. Θα πρέπει να πάνε αστυνομικοί. Εδώ πολλές φορές πάνε αυτοί (σ.σ. οι κατάδικοι) να δώσουν το παρών, και βρίσκουν κλειστό τμήμα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα