Δήλεσι: Ζητούσε βοήθεια και φαγητό - Τι είπε η ανιψιά του Πλάτωνα Γεντίκη

Δήλεσι: Ζητούσε βοήθεια και φαγητό - Τι είπε η ανιψιά του Πλάτωνα Γεντίκη

Τηλεθεάτρια της εκπομπής "Φως στο Τούνελ"  είδε έναν ταλαιπωρημένο άντρα που έμοιαζε στον Πλάτωνα Γεντίκη 68 χρόνων, να περιπλανιέται στην περιοχή του Δήλεσι και ειδοποίησε την εκπομπή. Αστυνομικοί της περιοχής που ενημερώθηκαν από το Τούνελ, έφτασαν στο σημείο που υπέδειξε η τηλεθεάτρια μήπως βρουν σώο τον άτυχο συνταξιούχο υδραυλικό δεκατρείς μέρες μετά την εξαφάνισή του.

Δυστυχώς δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ίχνη του μες στην νύχτα και εθελοντές θα συνεχίσουν τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Λίγο πριν τηλεθεατής είχε ειδοποιήσει την οικογένεια του ταλαιπωρημένου οικογενειάρχη πως άτομο που του έμοιαζε κοιμόταν σε αυτοκίνητο στην περιοχή του Κολωνού.

Η μονάδα εξωτερικών ερευνών έφτασε στο σημείο, τον βρήκε, μίλησε μαζί του αλλά αποδείχτηκε πως δεν ήταν ο Πλάτωνας Γεντίκης.

Η ταλαιπωρία του άφησε άφωνους τους τηλεθεατές. Από το Σάββατο 11 Νοεμβρίου που χάθηκε φαίνεται ότι έπαθε απώλεια μνήμης και βρέθηκε σε σύγχυση.

Τον έβλεπαν ο ένας μετά τον άλλον ακόμα και ξημερώματα Κυριακής και κανείς δεν σκέφτηκε να τον βοηθήσει.

Η εκπομπή βρέθηκε στο Δήλεσι στο σημείο που εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του αγνοούμενου, μαζί με την ανιψιά του.

Δήλεσι: Κανείς δεν τον βοήθησε…

Η Ναυσικά αναφέρθηκε στην περιπέτεια του θείου της  που βρέθηκε με τόσα άτομα και κανείς δεν κατάλαβε ότι ήταν σε σύγχυση για να τον βοηθήσει.

«Έφυγε ο άνθρωπος το πρωί να πάει σε μια δουλειά που είχε σε ένα σπίτι, όντας ελεύθερος επαγγελματίας. Πήγε σε έναν γείτονα απέναντι από εμάς και του είπε ότι θα πάει σπίτι να ξεκουραστεί. Αυτό έγινε γύρω στις δώδεκα. Τον είδαν τρεις η ώρα σε ένα μαγαζί.

Στις πέντε και τέταρτο το απόγευμα που τον πήρε τηλέφωνο η σύντροφός του, της μίλαγε λίγο περίεργα και το κινητό του έκλεισε.

Τρεις η ώρα τη νύχτα, όπως λέει η ανιψιά του, τον είδε κάποιος κάτοικος της περιοχής να περιφέρεται και τον ρώτησε αν είναι καλά. Μετά από λίγη ώρα τον είδε ένας φύλακας υδραγωγείου να προσπαθεί να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητό του, νομίζοντας πως είναι το δικό του. Τον τράβηξε φωτογραφία αλλά δεν τον κράτησε.

«Την επόμενη μέρα υπάρχει μαρτυρία από μια κυρία που τον βρήκε να κοιμάται μαζί με τα σκυλιά της στον κήπο της και του μίλησε, όμως δεν της φάνηκε πως έχει χαθεί. Εμένα με ειδοποίησε αφού είδε τις κοινοποιήσεις μου στα social…», αναφέρει στο «Τούνελ» η ανιψιά του ταλαιπωρημένου οικογενειάρχη.

Στη φωτογραφία που τράβηξε μες στην νύχτα ο άνθρωπος που τον είδε, φαίνεται ταλαιπωρημένος, φοράει γκρι ολόσωμη φόρμα εργασίας με πορτοκαλί ύφασμα στο πλάι και μαύρη ζακέτα.

«Ζητούσε βοήθεια και φαγητό και τον έδιωχναν»

Το «Τούνελ» βρέθηκε στην Αυλίδα και στο Δήλεσι, στον τόπο διαμονής του Πλάτωνα Γεντίκη 68 χρόνων που ξαναχάθηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Ρεπόρτερ της εκπομπής, κρατώντας τις φωτογραφίες του, ρωτούσε  κατοίκους μήπως τον είχαν δει.

«Προσπαθεί να είναι κοντά σε κόσμο. Ζήτησε φαγητό, δεν του έδωσαν αλλά δεν ειδοποίησαν την αστυνομία.», λέει η ανιψιά του.

Μεταφέρει φανερά συγκλονισμένη και τον αγώνα της δικής τους οικογένειας. Αστυνομικοί, εθελοντές και κάτοικοι όργωσαν την περιοχή για να τον προλάβουν στην ζωή.

«Κάνουμε μεγάλη παράκληση στον κόσμο αν κάποιος δει οτιδήποτε να βοηθήσει και να πάρει ένα τηλέφωνο.»

πηγή: anikolouli.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα