Τέμπη: Εντοπίστηκε το «μαύρο» κουτί του Intercity στα συντρίμμια των βαγονιών

Τέμπη: Εντοπίστηκε το «μαύρο» κουτί του Intercity στα συντρίμμια των βαγονιών

Εντοπίστηκε το «μαύρο» κουτί της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, παρασύροντας στον θάνατο 57 ανθρώπους. 

 Το «μαύρο κουτί »βρέθηκε στα συντρίμμια των βαγονιών που φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Κουλούρι Λάρισας, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr, έχει υποστεί τόσο μεγάλες φθορές, που είναι αμφίβολο ότι θα μπορέσουν να αντληθούν πληροφορίες για το δυστύχημα από αυτό. 

Τέμπη: Νέα αυτοψία μετά από 8 μήνες για το εάν υπάρχουν μη ταυτοποιημένοι νεκροί

Μπορεί να έχουν περάσει κάτι παραπάνω από οκτώ μήνες, όμως το έγκλημα των Τεμπών δεν μπορεί να ξεχαστεί με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο όσο και στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο εφέτης ανακριτής διέταξε προκαταρκτική έρευνα μετά από τον εντοπισμό μελών ανθρώπινου σώματος στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Ο Σωτήρης  Μπακαΐμης ζητά να εξεταστούν τα νέα ευρήματα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ανήκουν σε ήδη σε ταυτοποιημένο νεκρό ή εάν πρόκειται για ακόμη ένα θύμα. 

Κάτω από αυτές τις εξελίξεις είναι σε εξέλιξη από χθες αυτοψία από ειδικούς πραγματογνώμονες στον χώρο του ΟΣΕ όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια από τα βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας. 

Υπενθυμίζεται ότι συγγενείς των θυμάτων έχουν υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κάνοντας λόγο για συγκάλυψη ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη 

 
Σε παράλληλη δικαστική εξέλιξη υπενθυμίζεται ότι συγγενείς των θυμάτων έχουν υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά, καταγγέλλοντας συγκάλυψη ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και ολιγωρία στην ολοκλήρωση των ερευνών.

Το θέμα έχει επανέλθει και στο επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας, μετά από τη σύγκρουση εντός βουλής για την πρόταση του ΚΚΕ για τη σύσταση εξεταστικής, αλλά και τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική επιτροπή. Η Νέα Δημοκρατία τάχθηκε με την πρόταση του ΚΚΕ, όμως απέρριψε τα αιτήματα για προανακριτική, αποκαλύπτοντας την σταθερή της προσπάθεια για να κουκουλωθούν οι ευθύνες για την τραγωδία.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, άλλωστε, έριξε σήμερα λάδι στη φωτιά υποστηρίζοντας ότι εάν δεν είχαν συμβεί τα Τέμπη δεν θα υπήρχε αίτημα για σύσταση προανακριτικής σχετικά με την αμαρτωλή σύμβαση 717.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα