Δίκη Πισπιρίγου: «Να πάει στο διάολο η κατηγορούμενη, η Δικαιοσύνη είναι το θέμα, έχει καταρρακωθεί» – Έξαλλος ο Κούγιας

Δίκη Πισπιρίγου: «Να πάει στο διάολο η κατηγορούμενη, η Δικαιοσύνη είναι το θέμα, έχει καταρρακωθεί» – Έξαλλος ο Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας καταλόγισε υπόνοιες μεροληψίας στην πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στη σημερινή (15.11.23) εκδίκαση της υπόθεσης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ζητώντας την εξαίρεση της.

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για άρνηση κλήτευσης σειράς μαρτύρων για την εξέτασή τους στη δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου, για απόρριψη αιτημάτων για επανεξέταση μαρτύρων και για διαβίβαση νέων στοιχείων και για «αυθαίρετες αποφάσεις».

 «Ήδη από την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης αρνήθηκε την κλήση προς κατάθεση σειράς σημαντικών μαρτύρων, την προσκόμιση των τριμηνιαίων καταστάσεων φαρμάκων. Μολονότι στην πορεία της δίκης προέκυψαν και αλλά αιτήματα, όπως η επανεξέταση μαρτύρων, γονιδιακός έλεγχος, νέες τοξικολογικές εξετάσεις, η πρόεδρος προέβη στις συμπεριφορές ενδεικτικές της αμεροληψίας της» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου επισήμανε πως η πρόεδρος στέρησε την υπεράσπιση την εξέταση τριών σημαντικών μαρτύρων ενώ ρωτούσε τους μάρτυρες για τη συναισθηματική κατάσταση της κατηγορούμενης και τις αντιδράσεις της. «Τις ρωτούσε αν ήταν ψύχραιμη ή εκδηλωτική κι αν κατά τη γνώμη των νοσηλευτριών η κατάληξη του παιδιού ήταν αναμενόμενη! Ρωτούσε για ιατρικά θέματα τις νοσοκόμες! Υπέβαλλε ερωτήματα για την ιστολογική έκθεση του κ. Θεοχάρη, στον ιατροδικαστή Μπουζιάνη και στον καθηγητή Ράϊκο, από τις καταθέσεις των οποίων προέκυπτε η ανάγκη κλήσης του κ. Θεοχαρη για να καταθέσει. Όμως, απέρριψε το σχετικό αίτημα» τόνισε μεταξύ άλλων ο συνήγορος της κατηγορούμενης.

 Στη συνέχεια, το κατηγορώ του Αλέξη Κούγια σε βάρος της προέδρου συνεχίστηκε με τον ποινικολόγο να κάνει λόγο για επηρεασμό του δικαστηρίου από την εκείνη ενώ ιδιαίτερα φορτισμένος αναφέρθηκε και στο ότι απορρίφθηκε το αίτημα του για επανεξέταση του καθηγητή Ράικου.

«Σας είπα ότι έχω να κάνω θεραπεία κι εσείς είπατε ότι δεν θα τον ξαναφέρετε το μάρτυρα! Ποιος είστε; Ούτε ο Θεός δεν μπορεί να το κάνει αυτό! Τολμώ να το πω… να μη σας τύχει ποτέ αυτό το πράγμα! Είναι ανήθικο» είπε φανερά φορτισμένος ο κ. Κούγιας χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια «επιστημονικό απατεώνα», «συνταξιούχο φοιτητή» τον Νίκο Ράικο και προκαλώντας τον να του κάνει μήνυση. «Πως γίνονται καθηγητές αυτοί με τα γλειψίματα από εδώ κι από εκεί!».

«Να πάει στο διάολο η κατηγορούμενη! Η Δικαιοσύνη είναι το θέμα! Έχει καταρρακωθεί! Είναι κράτος δικαίου αυτό που ζούμε; Τη συνέλαβαν χωρίς τίποτα! Κι έβγαινε ο υπουργός και πανηγύριζε! Και έβγαιναν στις κωλοεκπομπές και καταδίκαζαν!» συνέχισε ο κ. Κούγιας και ξέσπασε λέγοντας ότι μόλις ακούγεται το όνομα Πισπιρίγκου «ούτε η αδελφή της δε μπορεί να βρει δουλειά!».

Προηγήθηκε η έντονη διαμαρτυρία του Αλέξη Κούγια στην προσπάθεια της προέδρου να αρχίσει η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πρόεδρος: Όταν ετοιμαστείτε μπορείτε να καταθέσετε την αίτηση εξαίρεσης, μέχρι τότε να ξεκινήσει η απολογία…

Κούγιας: Της απαγορεύω να απαντήσει σε ερωτήσεις σας. Ο Θεός της κυρίας κατηγορούμενης είμαι εγώ. Εγώ κατευθύνω τη συνείδηση της σε αυτό το στάδιο. Ο […] της υποθέσεως είμαι εγώ. Η κυρία κατηγορούμενη δεν απολογείται, θέλω το χρόνο να τη συντάξω με επιμέλεια.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο δεν γίνεται να ανεβοκατεβαίνει για να φέρετε το αίτημα εξαίρεσης. Σας δώσαμε τον επιπλέον χρόνο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα