Κιβωτός του Κόσμου: Ανατροπή στην ανατροπή με την επιστολή στον πατέρα Αντώνιο

Κιβωτός του Κόσμου: Ανατροπή στην ανατροπή με την επιστολή στον πατέρα Αντώνιο

Από ανατροπή σε ανατροπή η υπόθεση των καταγγελιών σε βάρος του πατέρα Αντωνίου για κατάχρηση σε ασέλγεια ενός νυν και ενός πρώην φιλοξενούμενου σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».
Λίγες ημέρες μετά την πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντωνίου, ο ένας εκ των δύο καταγγελλόντων 16 ετών, με επιστολή του, η οποία κατατέθηκε στο δικαστικό συμβούλιο και βιντεοληπτικό υλικό, φέρεται να παίρνει πίσω τις καταγγελίες του.

«Γράφω αυτό το κείμενο γιατί θέλω να πω την αλήθεια και νιώθω τύψεις για όλον αυτό τον πανικό που έχω δημιουργήσει και το κακό που έχω δημιουργήσει στο πάτερ Αντώνιο και στην Κιβωτό. Ίσα ίσα ο πάτερ ποτέ δεν με έχει πειράξει και μου έχει φερθεί σαν πατέρας μου και θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγνώμη…», αναφέρει ο 16χρονος σε επιστολή του.

Ανάλογη επιστολή φέρεται να έχει στείλει και η μητέρα του 16χρονου σήμερα αγοριού, λέγοντας ότι έχει πειστεί για την αθωότητα του ιερέα και δε θέλει να τιμωρηθεί.

«Σε μία επίσκεψη που πήγα να τον δω μου εμπιστεύτηκε πως ουδέποτε δε άπλωσε χέρι ο πάτερ Αντώνιος και όλα αυτά για βιασμούς που με βάλανε και είπα ήτανε ψέμα που οργανώσανε κάτι παιδιά από τη κιβωτό και μου τάξανε ότι με αυτό τον τρόπο θα πάω πίσω στη μητέρα μου…».

Από την πλευρά, ωστόσο, του δικηγόρου της οικογένειας του 16χρονου δίνεται μία άλλη εκδοχή των γεγονότων, διαψεύδεται η αναίρεση των καταγγελιών και υποστηρίζεται ότι η επιστολή της μητέρας είναι πλαστογραφημένη.

«Δεν υπάρχει καμία υπογραφή της, είναι πλαστογραφημένη, και όσοι προσπαθούν να ξεπλύνουν τον πατέρα Αντώνιο, στο δικαστήριο, θα καταπέσουν και θα αποτραπούν από τη Δικαιοσύνη, ένα είναι το μόνο σίγουρο ότι η αλήθεια θα λάμψει», δήλωσε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας για τη παραπομπή ή μη του πατέρα Αντώνιου στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, τη στιγμή που ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» και η πρεσβυτέρα ερευνώνται από τις εισαγγελικές αρχές και για τα οικονομικά της οργάνωσης.

Η επιστολή δεν ανήκει στην μητέρα
Την ιδιόχειρη επιστολή που φέρεται να ανήκει στη μητέρα του 16χρονου και φέρει την υπογραφή και την σφραγίδα του ΚΕΠ Λάρισας έφερε στο φως της δημοσιότητας το thenewspaper.gr. Μάλιστα, το έγγραφο αυτό περιλαμβάνεται στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια ο πατέρας Αντώνιος.

Μιλώντας στο MEGA ο Δημήτρης Μαρέδης, δημοσιογράφος του thenewspaper.gr, εξήγησε πως επικοινώνησε με τη μητέρα, η οποία αρνείται πως έγραψε εκείνη την επιστολή. Πράγματι, μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία που είναι πάνω στην σφραγίδα του ΚΕΠ δεν αντιστοιχεί στην ίδια, ούτε και τον 16χρονο γιο της, αλλά σε άλλο 16χρονο αγόρι.

Ωστόσο, η υπόθεση δείχνει να περιπλέκεται, καθώς υπάρχουν δύο βίντεο που δόθηκαν στις δικαστικές αρχές με τον καταγγέλοντα να ανακαλεί όλες τις κατηγορίες και να ζητά συγγνώμη από τον πατέρα Αντώνιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα