Πώς να εκπαιδευτείτε δωρεάν στις πρώτες βοήθειες

Πώς να εκπαιδευτείτε δωρεάν στις πρώτες βοήθειες

Λαβή Χάιμλιχ, ΚΑΡΠΑ, το φιλί της ζωής. Λέξεις που τις έχουμε ακούσει αλλά κάποιοι δεν τις… «γνωρίζουμε». Και είναι ζωτικής σημασίας. Είναι λέξεις που μπορούν να κρατήσουν εμάς και τους γύρω μας, ασφαλείς. 

Πόσοι γνωρίζουμε ότι από το 2004, κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου γιορτάζουμε την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης; Ξέρετε τι είναι ακριβώς; Πώς συνδέεται με τις πρώτες βοήθειες και τη βοήθεια στον συνάνθρωπο; 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… 

Ασφάλεια: σπουδαία λέξη. Από κάθε άποψη. Ασφάλεια για τους γύρω μας, για το σπίτι μας, για τη ζωή μας. Και αν οι ίδιοι δεν ασχοληθούμε μαζί της, δεν θα το κάνει άλλος για εμάς. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, εφόσον μιλάμε για την ανάγκη να προλαμβάνουμε, να διαφυλάττουμε την οικογένεια, τη ζωή, το σπίτι, την υγεία μας.

Η Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης και η καθιέρωσή της είναι μια ευκαιρία να κοιτάξουμε τα βήματα που έχουμε κάνει έως σήμερα, όχι μόνο στον τομέα της πρόληψης αλλά και στην εμπέδωση της κουλτούρας πως η ασφάλεια είναι στάση ζωής. 

Ασφάλεια για εμάς και τους δικούς μας αλλά και ασφάλεια για τους συνανθρώπους μας. Μια αλυσίδα είναι. Μια αλυσίδα αλληλεγγύης για το μεγαλύτερο καλό. Για το κοινωνικό σύνολο. 

Αν λοιπόν η ασφάλεια είναι ο τρόπος ζωής μας, τότε είναι ευθύνη μας να παρακινήσουμε κι άλλους. Μην “πάτε” μακριά για να συνειδητοποιήσετε την αναγκαιότητα και τη σημασία της. Σκεφτείτε τους πυρόπληκτους του καλοκαιριού ή τους πλημμυροπαθείς του φθινοπώρου, ανθρώπους που από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να έχασαν τα πάντα. Σκεφτείτε τώρα και την ανακούφιση που ένιωσαν όσοι είχαν ήδη ασφαλίσει σπίτια και επιχειρήσεις διασφαλίζοντας τη σιγουριά ότι θα σταθούν στα πόδια τους πιο εύκολα.

Πολλές φορές έχουμε ακούσει ή διαβάσει για ήρωες της καθημερινότητας, για ανθρώπους που αντέδρασαν σωστά όταν χρειάστηκε γιατί ήξεραν και μπορούσαν. Ανθρώπους που έσωσαν ζωές γιατί γνώριζαν πώς να δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Είναι γεγονός πως χρειάζεται να αποκτήσουμε κουλτούρα πρόληψης, αλληλεγγύης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Χρειάζεται να ξέρουμε πώς μπορούμε να σώσουμε τον συνάνθρωπό μας σε περίπτωση που χρειαστεί. Πώς να ενεργήσουμε για να σώσουμε μια ζωή.

Αρωγός στο να μπορέσουμε να μάθουμε Πρώτες Βοήθειες είναι η Groupama Ασφαλιστική. Μια εταιρία που έχει στο DNA της την κουλτούρα της πρόληψης και της αλληλεγγύης. Και μια εταιρία που φροντίζει για το καλύτερο μέλλον όλων.  

Η Groupama Ασφαλιστική, με αφορμή την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης στις 11 Νοεμβρίου και θέλοντας να συνεχίσει να προσφέρει στην κοινωνία και να ενισχύσει την κουλτούρα πρόληψης και ενημέρωσης, προσφέρει 100 δωρεάν θέσεις στο πρόγραμμα εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών ““The Life Savers“”. Συγκεκριμένα, οι 100 πρώτοι που θα προχωρήσουμε σε νέα ασφάλιση κατοικίας ή υγείας μέσω του αποκλειστικού δικτύου συνεργατών της Groupama Ασφαλιστικής, έως τις 16 Νοεμβρίου, θα έχουμε τη δυνατότητα να εκπαιδευτούμε δωρεάν στις πρώτες βοήθειες*.

Μέσα, λοιπόν, από μια ασφάλιση σπιτιού ή υγείας, μπορούμε να… βρούμε το δρόμο προς τη γνώση για να σώσουμε μια ζωή όταν κάποιος συνάνθρωπός μας το χρειαστεί. Win win δηλαδή!

Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό που προσφέρει η Groupama είναι κάτι περισσότερο από ένα καλό ασφαλιστικό συμβόλαιο. Και το κάνει με κάτι που μοιάζει απλό αλλά είναι σπουδαίο: δίνει την ευκαιρία να μάθουμε πώς μπορούμε να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή. Πώς μπορούμε να είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλο, όποτε χρειαστεί. Και τελευταία έχει χρειαστεί πολλές φορές…

Μέχρι τώρα, μέσω του προγράμματος “The Life Savers”, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Ομίλου Groupama, έχουν ήδη εκπαιδευτεί περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι παγκοσμίως, εντελώς δωρεάν.

Η εκπαίδευση αποτελείται από ένα τετράωρο σεμινάριο, το οποίο περιλαμβάνει τόσο θεωρητικό όσο και πρακτικό μέρος, ενώ με την ολοκλήρωσή του οι συμμετέχοντες είναι σε θέση να παρέχουν βοήθεια σε περιπτώσεις δυσφορίας, πνιγμού, καρδιακής προσβολής, αιμορραγίας και άλλων έκτακτων καταστάσεων.

Στόχος του “The Life Savers” είναι η εκπαίδευση 1.000.000 ανθρώπων παγκοσμίως στις πρώτες βοήθειες.

* Για την ενέργεια ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα