Τα κλάματα της Ρούλας Πισπιρίγκου στο άκουσμα του κατηγορητηρίου στη δίκη για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας

Τα κλάματα της Ρούλας Πισπιρίγκου στο άκουσμα του κατηγορητηρίου στη δίκη για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας

Οικονομική αδυναμία δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης για να πληρώσει συνηγόρους που θα υποστηρίξουν την κατηγορία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου στην υπόθεση των θανάτων των δυο μικρότερων κοριτσιών τους Μαλένας και Ίριδας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Ο Μάνος Δασκαλάκης ζήτησε την αναβολή της νέας δίκης προκειμένου, όπως είπε, να του δωθεί η δυνατότητα να καταθέσει εμπρόθεσμα αίτημα για νομική βοήθεια. Η αίτηση που ήδη είχε καταθέσει, όπως έκανε γνωστό στο δικαστήριο, απορρίφθηκε ως απαράδεκτη λόγω εκπρόθεσμης υποβολής.

«Για οικονομικούς λόγους αιτήθηκα νομική βοήθεια, η οποία απορρίφθηκε, καθώς έπρεπε να είχα υποβάλει το αίτημα ένα μήνα πριν την έναρξη της δίκης. Ζητάω μια αναβολή για να καταθέσω εμπρόθεσμα και να έχω νομική βοήθεια» εξήγησε απευθυνόμενος στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολουθούσε από το εδώλιο την ώρα που ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας, από την πλευρά του, εξέφραζε τις αντιρρήσεις του σε ενδεχόμενη αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης κάνοντας λόγο για «προσχηματικό» και «αδιανόητο» αίτημα που σκοπό έχει «να ταλαιπωρηθεί η κατηγορούμενη».

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως η κατηγορούμενη «επιθυμεί διακαώς» να ξεκινήσει η δίκη σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και το δικαστήριο για την υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης της οικογενειας Τζωωρτζίνας. «Δεν θα συναινέσω… να μην γίνει δεκτό το αίτημα. Η κατηγορούμενη έχει ταλαιπωρηθεί απίστευτα. Δεν είναι κώλυμα η άλλη δίκη. Δεν είναι δικαιολογία αυτό που προβάλεται», είπε ο συνήγορος ο οποίος αναφερόμενος στο στάδιο της ανάκρισης μίλησε για παράνομη και προκλητική διαδικασία.

Η εισαγγελεας της έδρας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος και την πρόοδο της διαδικασίας σημειώνοντας πως «το αίτημα υποβάλλεται καταχρηστικά και προς παρέλκυση της δίκης». «Δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζαν οι συνήγοροι του τις διαδικασίες για να τον ενημερώσουν για την νομότυπη διαδικασία» τόνισε η εισαγγελική λειτουργός με τον Αλέξη Κούγια να συμφωνεί τονίζοντας, παράλληλα, «την απαίτηση της κατηγορούμενης για την ταχύτατη εξέλιξη της δίκης , σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας της».

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε το αίτημα αναβολής και προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων. Στην έδρα βρίσκονται τρεις γυναίκες δικαστές και μια ένορκος ενώ οι υπόλοιποι ένορκοι είναι άνδρες.

Την ώρα που η εισαγγελέας της έδρας διάβαζε το κατηγορητήριο για τη δολοφονία των δύο μικρότερων παιδιών της, η Ρούλα Πισπιρίγκου στο εδώλιο έκλαιγε. Στα πίσω έδρανα κάθονταν μέλη οικογένεια της οικογένειας της, μεταξύ των οποίων η μητέρα και η αδελφή της που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό της.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τη λίστα με τους δεκάδες μάρτυρες και αμέσως μετά διέκοψε την διαδικασία για τις 15 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια, η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε στη διπλανή αίθουσα προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη της για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα