Κρήτη: Νεκροί οι δύο χειριστές του ανεμόπτερου που έπεσε στο Μάλεμε

Κρήτη: Νεκροί οι δύο χειριστές του ανεμόπτερου που έπεσε στο Μάλεμε

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πτώση ενός διθέσιου υπερελαφρού αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος βρέθηκε σε βάθος μόλις λίγων μέτρων και ναυαγοσώστες που προσέγγισαν στο σημείο εντόπισαν μέσα στην καμπίνα δεμένους τους δύο χειριστές και τους ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Από την Κωπαΐδα στο Μάλεμε
Το μικρό αεροπλάνο της αερολέσχης Δυτικής Αττικής, είχε απογειωθεί από την Κωπαΐδα με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάλεμε το οποίο χρησιμοποιείται από την αερολέσχη Χανίων.

Όταν έφτασαν στην περιοχή είχε νυχτώσει και προκειμένου να προσγειωθούν, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι, προσεγγίζοντας τον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Στο σημείο έσπευσαν ναυαγοσώστες, ένα σκάφος του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο παραπλέοντα κρουαζιερόπλοια και ένα αλιευτικό σκάφος.

Δυστυχώς, οι διασώστες δεν μπόρεσαν να προσφέρουν βοήθεια παρά μόνο να απεγκλωβίσουν τις δύο σορούς οι οποίες διεκομίσθησαν στο λιμάνι του Κολυμπαρίου και από εκεί στο νοσοκομείο Χανίων.

Ποιος ήταν ο πιλότος
Ένα από το πιο ενεργά και δραστήρια μέλη της κοινότητας των αερολεσχών της χώρα ήταν ο κυβερνήτης του μικρού αεροσκάφους που κατέπεσε.

Πρόκειται για τον Θεόδωρο Πάντο πρόεδρο της Αερολέσχης Δυτικής Αθήνας, ο οποίος ξεκίνησε την πτήση του από το αεροδρόμιο της Κωπαΐδας με προορισμό αυτό στο Μάλεμε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα