Υouth Pass: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 150 ευρώ – Δικαιούχοι και προθεσμίες

Υouth Pass: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 150 ευρώ – Δικαιούχοι και προθεσμίες

Ανοίγει σήμερα Πέμπτη η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το Youth Pass με στόχο την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ σε περίπου 200.000 νέους 18 και 19 ετών.
Το Youth Pass θα έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε πολιτισμό, τουρισμό και μεταφορές.

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα. Δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.

Οι αιτήσεις
Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των ΚΕΠΟ θα μπορούν οι νέοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από σήμερα έως και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, με τα ποσά να καταβάλλονται μέχρι την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.

Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω SMS ή mail με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα