«Συγκατοίκηση φίλων άνω των 60 ετών»: Ηλικιωμένοι συγκατοικούν για να καταπολεμήσουν τη μοναξιά τους

«Συγκατοίκηση φίλων άνω των 60 ετών»: Ηλικιωμένοι συγκατοικούν για να καταπολεμήσουν τη μοναξιά τους

H Ρίτσα Τζούτζου και ο Σάκης Καβακόπουλος και οι δύο συνταξιούχοι από τη Θεσσαλονίκη μιλάνε στην εκπομπή «Ελένη» για το πόσο άλλαξε η ζωή τους από τη στιγμή που έγιναν μέλη του συλλόγου «Συγκατοίκηση φίλων άνω των 60 ετών».
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να έχουν τη δυνατότητα συγκατοίκησης  με άλλα μέλη προκειμένου να μοιράζονται τα έξοδα και τη μοναξιά.

Οι δυο τους μπορεί να μην συγκατοικούν αλλά βοηθούν ο ένας τον άλλον σε θέματα καθημερινότητας.

«Ο άνθρωπος στη σύνταξη αλλάζει κοινωνικό προφίλ – χάνει τους φίλους, τους συντρόφους και χρειάζεται αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν νέες φιλίες», είπε ο Σάκης Καβακόπουλος.

Η Ρίτσα Τζούτζου είπε πως ταίριαξαν γιατί είναι πολύ ψηλός και εκείνη αρκετά κοντή.

Ο Σάκης Καβακόπουλος δήλωσε πως η ζωή τους έχει κάνει ρεαλιστές και βλέπουν ότι η ζωή είναι καλύτερη με παρέα πάρα μόνοι τους.

«Όποιος είναι άρρωστος ή χρειάζεται κάτι, κάνουμε ντελίβερι ,νοσηλεία κατ΄ οίκον. Υπάρχει έλξη μεταξύ μας γιατί μας ενώνει η μοναξιά και είναι σαν να γνωριζόμαστε πολύ καιρό. Τη συγκατοίκηση όλοι την βλέπουν δύσκολη αλλά πρέπει να δεις τι μετράει πιο πολύ, η μοναξιά ή οι ιδιοτροπίες; Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μικρά αυτόνομα σπιτάκια. Εμείς τώρα κάνουμε πρόβα συγκατοίκησης», είπε η Ρίτσα Τζούτζου.

«Εμείς τα καλοκαίρια συγκατοικούμε ή όταν πάμε ταξίδια για να γνωρίσει το ένα μέλος το άλλο και στη συνέχεια να συγκατοικήσουν», δήλωσε ο Σάκης Καβακόπουλος.

«Εμείς ζητάμε από την Πολιτεία, όπως στην Ευρώπη, να υπάρχουν τέτοιες δομές, να κάνουμε και στην Ελλάδα αυτό το πρόγραμμα», είπε η Ρίτσα Τζούτζου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα