Φωτιά στην Εύβοια - Αντιπεριφερειαρχης: Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη - Εκκενώθηκαν χωριά – Στις παραλίες ο κόσμος

Φωτιά στην Εύβοια - Αντιπεριφερειαρχης: Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη - Εκκενώθηκαν χωριά – Στις παραλίες ο κόσμος

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται τα χωρία Αμυγδαλιά και Πρινιά της Εύβοιας λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι και πλέον καίει ανεξέλεγκτη λόγω και των ισχυρών ανέμων.

Ο αντιπερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης μιλώντας στο newsit.gr υπογράμμισε πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

«Η κατάσταση στην περιοχή είναι ανεξέλεγκτη. Τα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι περίπου 15 σε αρκετά χιλιόμετρα. Τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα λόγω των θυελλωδών ανέμων».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν εκκενωθεί τα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά γιατί η φωτιά έχει φτάσει πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια.

«Λόγω των ανέμων δεν μπορούν να βοηθήσουν τα εναέρια μέσα. Η φωτιά έχει περάσει από το χωριό Αμυγδαλιά και έχει περάσει στο χωρίο Πρινιά. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως έχει κάψει κάποιους στάβλους, για σπίτια δεν έχουν κάποια ενημέρωση».

Οι ισχυροί άνεμοι και η καύσιμη ύλη της περιοχής δημιουργούν ένα δικό τους μικροκλίμα και είναι απόλυτα απρόβλεπτη πως τονίζει ο αντιπερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης.

«Η Πυροσβεστική προσπαθεί να σώσει περιουσίες. Υπάρχει διακοπή ρεύματος και υδροδότησης στην περιοχή και παίρνουν νερό από τα διπλανά χωριά. Το πρωί περιμένουμε οι άνεμοι να αλλάξουν φορά και να πάει η φωτιά προς την θάλασσα».

 Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα