Κακοκαιρία Ciaran: Εικόνες καταστροφής στις Ράχες Στυλίδας

Κακοκαιρία Ciaran: Εικόνες καταστροφής στις Ράχες Στυλίδας

Στον κλοιό της κακοκαιρίας Ciaran βρίσκεται η χώρα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες «χτυπούν» Ιόνιο, την υπόλοιπη δυτική και αλλά την βόρεια Ελλάδα. Στέγη αποθήκης αποκολλήθηκε από τους σφοδρούς ανέμους στην Ναυπακτία ενώ στο Μέτσοβο η πτώση από κλαδιά δέντρων προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα.

Βάρκες βγήκαν στη στεριά.

Οι δυνατοί άνεμοι και η έντονη καταιγίδα διαλύουν τα καταστήματα στην παραλία.

Το παραλιακό μέτωπο στις Ράχες Στυλίδας έχει γεμίσει με φερτά υλικά.

Ακόμα κι η διέλευση των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία.

Στην Ναυπακτία, στέγη αποθήκης αποκολλήθηκε λόγω τον ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και πετάχτηκε αρκετά μέτρα μακριά.

Και στη Λίμνη Τριχωνίδα, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

«Οχυρώνονται» οι καταστηματάρχες στην Πάτρα

Λίγα μόνο 24ωρα μετά την ισχυρή νεροποντή που έπληξε την Πάτρα και είχε ως αποτέλεσμα δρόμοι να μετατραπούν σε μια απέραντη λίμνη, κάποιοι καταστηματάρχες, ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει ξανά την πόλη «οχυρώνουν» τις εισόδους με τσουβάλια άμμου ως ανάχωμα στην επέλαση του νερού.

Μεγάλες κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί και σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου στο Νομό Ιωαννίνων, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή από τη νύχτα.

Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας είναι επί ποδός σε όλα τα σημεία για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο ενώ η πτώση μεγάλων κλαδιών προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα στο Μέτσοβο.

Εκκενώθηκε ο οικισμός Βιλιβινιώτικα Αιγίου υπό τον φόβο κατολισθήσεων

Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Αχαΐα από την κακοκαιρία. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε εκκένωση στον οικισμό Βιλιβινιώτικα καθώς φοβούνται πως θα υπάρξουν κατολισθήσεις από την κακοκαιρία.

Ήδη, οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο. Επιπλέον, η παλαιά Εθνική Οδός θα παραμείνει κλειστή στο ρεύμα προς Αθήνα.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ο Γιάννης Καλλιάνος επισήμανε στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA τις περιοχές που πρόκειται να πληγούν περισσότερο από την κακοκαιρία

Οι περιοχές είναι οι εξής:

– Επτάνησα

– Ήπειρος

– Δυτική Θεσσαλία

– Κεντρική και Δυτική Πελοπόννησος

– Κεντρική και Δυτική Στερεά

– Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

– ΒΑ Αιγαίο

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα