Συγκατοίκηση ηλικιωμένων για συντροφιά και… οικονομία

Συγκατοίκηση ηλικιωμένων για συντροφιά και… οικονομία

Η κ. Σάκης Καββακόπουλος, ιδρυτής του συλλόγου »Συγκατοίκηση φίλων 60+ και 60-» μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για την πρωτοβουλία του συλλόγου για τους ηλικιωμένους.
Ο κ. Καββακόπουλος μίλησε για την ομάδα, μία «ανάγκη παρέας» – όπως την αποκαλεί – που έχουν φτιάξει για να περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους.

«Σήμερα η ομάδα μας έχει πάνω 2.700 μέλη. Με περίπου 300 άτομα έχουμε έρθει σε προσωπική επαφή ώστε να μπορούμε να συγκατοικούμε ως φίλοι σε ένα χώρο που ο καθένας να έχει τον προσωπικό του χώρο», είπε αρχικά.

«Ξαφνικά έμεινα μόνη μου και είχα την ανάγκη παρέας. Δεν άντεχα ούτε τη μοναξιά ούτε την οικονομική πίεση. Είδα την αγγελία που έβαλε ο Σάκης για την συγκατοίκηση. Πήγα εκεί και βρήκα φίλους και αμέσως δεθήκαμε. Νιώθουμε πολύ ωραία γιατί έχουμε κοινά και είμαστε αλληλέγγυοι. Φτιάξαμε ένα στέκι και παίζουμε όλοι μαζί μπιρίμπα. Πήγαμε μία εκδρομή στο νυμφαίο οπού περάσαμε καταπληκτικά. Πηγαίνουμε θέατρο και σινεμά. Η ζωή μας και η μέρα μας γέμισε με ανθρώπους που θέλουμε να περνάμε χρόνο μαζί», σχολίασε η κ. Ρίτσα Τζούτζου, μέλος του συλλόγου.

«Εν αρχή ην ο… έρωτας»
Αυτό που επισημαίνουν η κ. Ρίτσα και ο κ. Σάκη ς είναι ότι ο έρωτας δεν είναι απών σε αυτό το «κάλεσμα». Στην ομάδα τους μάλιστα, οι άνθρωποι έχουν έρθει κοντά, και σε πολλές περιπτώσεις έχουν δημιουργηθεί και ζευγάρια, ενώ πολλές φιλίες έχουν επισφραγιστεί.

«Η κοινωνική ανάγκη για τη στέγη έχει αυξηθεί και όταν ενώνεσαι με ανθρώπους που έχουν το ίδιο πρόβλημα βρίσκεις τη λύση. Έχουν δημιουργηθεί και ζευγάρια. Οι άνθρωποι όταν ξαναζούν τον έρωτα σε αυτή την ηλικία ξαναγεννιούνται. Άνθρωποι που δε γνωρίζονταν πριν έγιναν φίλοι», δήλωσε ο κ. Σάκης.

Η κ. Τζούτζου υπογράμμισε κλείνοντας πως, «εισπράττουμε πολλές ευχές και ευχαριστίες που τους ενώσαμε, γιατί ένιωθαν ξεχασμένοι και τώρα νιώθουν ότι υπάρχει λόγος ύπαρξης. Όπως υπάρχει και στην Ευρώπη η συγκατοίκηση να εφαρμοστεί και στη χώρα μας με τη βοήθεια της πολιτείας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα