Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Εύβοια. Αισθητός στην Αττική. Οι πρώτες πληροφορίες για ζημιές - Έγιναν κατολισθήσεις

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Εύβοια. Αισθητός στην Αττική.  Οι πρώτες πληροφορίες για ζημιές - Έγιναν κατολισθήσεις

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μίλησε τα πρώτα λεπτά μετά τον δυνατό σεισμό στην Εύβοια για την πρώτη εικόνα στην περιοχή, καθώς η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, ενώ έγινε αισθητή από την Αθήνα μέχρι και το Κιάτο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι αυτή την ώρα ζημιές σε κτίρια, υπάρχουν ωστόσο ζημιές σε καταστήματα από ράφια που έπεσαν, και δεν αποκλείεται κάτι ανάλογο να έχει συμβεί και σε σπίτια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σπανός ανέφερε επίσης ότι έχουν γίνει κάποιες κατολισθήσεις σε δρόμους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αμέσως μετά τα 5,2 Ρίχτερ, σημειώθηκε ένας δυνατός μετασεισμός της τάξης των 3,8 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Εύβοια στις 08.26 το πρωί της Παρασκευής, με τη δόνηση να γίνεται αισθητή σε ολόκληρη την Αττική.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 6 χλμ ανατολικά του Προκοπίου Εύβοιας. To εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,2 χλμ.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 08.33 σημειώθηκε στην ίδια περιοχή ακόμη ένας μετασεισμός της τάξεως των 3,7 Ρίχτερ.

 Η δόνηση ήταν τόσο ισχυρή που έγινε αισθητή από τη Λιβαδειά και τα βόρεια προάστια της Αττικής, έως τα νότια πρόαστια της Αθήνας, ενώ υπήρξαν αναφοράς και από το Κιάτο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα