Μοναστηράκι: Ανεγκέφαλοι φασίστες έριξαν μπιτόνι με βενζίνη μέσα σε βαγόνι τρένου

Μοναστηράκι: Ανεγκέφαλοι φασίστες έριξαν μπιτόνι με βενζίνη μέσα σε βαγόνι τρένου

Εικόνες ωμής βίας σημειώθηκαν στον σταθμό «Μοναστηράκι» το βράδυ της Τετάρτης μετά το πέρας της αντιφασιστικής πορείας στο Νέο Ηράκλειο, όταν ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε αντιφασίστες μέσα στον σταθμό.

Μέλη ακροδεξιάς ομάδας εισέβαλε στο βαγόνι του τρένου στον σταθμό Μοναστηράκι και φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα επιτέθηκαν σε άτομα που επέστρεφαν από την συγκέντρωση του Νέου Ηρακλείου.

Οι φασίστες ήταν μαυροντυμένοι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορούσαν κράνη και κρατούσαν στειλιάρια. Φωνάζοντας συνθήματα κατά των αντιφασιστών εισέβαλαν σε συγκεκριμένο βαγόνι του τρένου που κατευθυνόταν προς τον Πειραιά, προκάλεσαν υλικές φθορές, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τουλάχιστον δύο άτομα.

Μετά την επίθεση, οι ακροδεξιοί διέφυγαν στα γύρω στενά, με πολλούς από αυτούς να μεταβαίνον προς το Θησείο.

Γνωστός στις Αρχές για το παραβατικό του παρελθόν είναι ο ακροδεξιός που συμμετείχε στη χθεσινοβραδινή άγρια επίθεση στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Μοναστηράκι», ο οποίος μάλιστα φαίνεται σε ένα από τα πολλά βίντεο να κρατά ένα μπιτόνι με βενζίνη και να περιλούζει βαγόνι γεμάτο επιβάτες.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος, μαζί με 12 ακόμα άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 27χρονο ο οποίος είχε συλληφθεί το 2014 για κατοχή βεγγαλικών στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα. Οι Αρχές τον χαρακτηρίζουν ως «σκληροπυρηνικό ακροδεξιό» και «χούλιγκαν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα