Εισαγγελική έρευνα για τα μεταλλικά ράφια που κατέρρευσαν στο Εφετείο και τραυμάτισαν δύο άτομα

Εισαγγελική έρευνα για τα μεταλλικά ράφια που κατέρρευσαν στο Εφετείο και τραυμάτισαν δύο άτομα

Εισαγγελική έρευνα ξεκινά για το ατύχημα που σημειώθηκε στο Ποινικό Μητρώο του Εφετείου όταν το πρωί της Τρίτης κατέρρευσαν πλήρως τα μεταλλικά συναρμολογούμενα ράφια όπου τοποθετούνται δικογραφίες, τραυματίζοντας δικαστικό υπάλληλο που εργαζόταν στο τμήμα και έναν πολίτη, υπάλληλο μεταφορικής εταιρείας.

Οι δύο παθόντες καταπλακώθηκαν από τα διαλυμένα ράφια και τις ογκώδεις δικογραφίες και απεγκλωβίστηκαν από άλλους υπαλλήλους και πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο.

Απίστευτη καταγγελία: Έπεσαν τα ράφια με τις δικογραφίες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας και καταπλάκωσαν δύο ανθρώπους

Με εντολή του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος ζητά τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο τη διακρίβωση των συνθηκών του ατυχήματος και τον εντοπισμό ενδεχόμενης τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων όπως αυτό της σωματικής βλάβης από αμέλεια παρ' υπόχρεου.

Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη που θα διενεργήσει την έρευνα είναι, αφού λάβει καταθέσεις από τους παθόντες, να ελέγξει όλα τα σχετικά έγγραφα της Επιθεώρησης Εργασίας, της εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού του χώρου που συνέβη η κατάρρευση καθώς και να αναζητήσει εάν είχε γίνει οποιαδήποτε σχετική αναφορά/καταγγελία για πλημμέλειες στη συντήρηση του χώρου η οποία να εφιστούσε την προσοχή για τον κίνδυνο της κατάρρευσης που τελικώς συνέβη.

Πηγή: thetoc.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα