Νέο Ηράκλειο: Μπλόκο της αστυνομίας σε κινητοποίηση των αντιφασιστών – Προσαγωγές στον σταθμό της Νέας Ιωνίας

Νέο Ηράκλειο: Μπλόκο της αστυνομίας σε κινητοποίηση των αντιφασιστών – Προσαγωγές στον σταθμό της Νέας Ιωνίας

«Απαγορευτικό» έβγαλε η ΕΛΑΣ στην κινητοποίηση των αντιφασιστών οι οποίοι είχαν καλέσει σε διαμαρτυρία, στην πλατεία ΗΣΑΠ, Ν. Ηρακλείου κατά της συγκέντρωσης των ακροδεξιών, που γίνεται με αφορμή την επέτειο δέκα χρόνων από τις δολοφονίες των χρυσαυγιτών Καπελώνη και Φουντούλη.

Ωστόσο, η αστυνομία έχει απαγορεύσει «κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση» σε όλο το νομό Αττικής, ενώ έχει επιστρατεύσει πάνω από 3.000 αστυνομικούς, από την ΟΠΚΕ, τη ΔΙ.ΑΣ. και τα ΜΑΤ.

Σημειώνεται πως με εντολή της ΕΛ.ΑΣ ο σταθμός «Ηράκλειο» του ηλεκτρικού έκλεισε στις 14:00 και οι συρμοί διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Πάντως, μερικές δεκάδες αντιφασίστες βρίσκονται στο σημείο της συγκέντρωσης, σηκώνοντας πανό κατά του φασισμού και υπέρ των Παλαιστινίων.

Την ίδια ώρα γίνονται προσαγωγές αντιφασιστών στον κοντινό σταθμό της Νέας Ιωνίας, προκειμένου να μην προχωρήσουν προς το Νέο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει μέχρι στιγμής αρκετές προσαγωγές, από τους οποίους οι 7 είναι μέλη του ΜέΡΑ25 (ανάμεσά τους, ο συντονιστής της κεντρικής επιτροπής, Κώστας Ντασκας).

Μέλη του «Casa Pound» οι 21 νεοναζί που συνελήφθησαν

Οι 21 ακροδεξιοί που συνελήφθησαν χθες και κρατούνται, προκειμένου να απελαθούν, ανήκουν στο ιταλικό νεοφασιστικό κίνημα και πρώην πολιτικό κόμμα «Casa Pound».

Οι 21 Ιταλοί οδηγήθηκαν στη διεύθυνση Αλλοδαπών και σε βάρος τους θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατόπιν αιτήματος των ελληνικών Αρχών, έπειτα από πληροφορίες ότι μέλη ακροδεξιών οργανώσεων του εξωτερικού θα ανταποκριθούν σε κάλεσμα για συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, υπήρξε ενημέρωση για αεροπορικό ταξίδι 21 ακροδεξιών Ιταλών προς Ελλάδα.

Με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το βράδυ της Τρίτης, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται.

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα