Στάση εργασίας σήμερα από τους δικαστικούς υπαλλήλους μετά την κατάρρευση ραφιών στο Εφετείο

Στάση εργασίας σήμερα από τους δικαστικούς υπαλλήλους μετά την κατάρρευση ραφιών στο Εφετείο

Στάση εργασίας σήμερα από τους δικαστικούς υπαλλήλους μετά την κατάρρευση ραφιών στο Εφετείο

Διαμαρτύρονται οι δικαστικοί υπάλληλοι για την κατάρρευση των μεταλλικών ραφιών με δικογραφίες στο Εφετείο.

Κατεβάζουν... ρολά σήμερα στις 12.30, μέχρι τη λήξη του ωραρίου τους, οι δικαστικοί υπάλληλοι στο Πρωτοδικείο, στο Εφετείο και στον Άρειο Πάγο, στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας για το περιστατικό της κατάρρευσης των μεταλλικών ραφιών στο Εφετείο, που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας συνάδελφος τους και ένας εργαζόμενος μεταφορικής εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα είπε στο iEidiseis o Πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Γιώργος Ντερζής, η σημερινή στάση εργασίας ήταν προγραμματισμένη από καιρό και κανονικά επρόκειτο να ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι, προκειμένου να συμμετέχουν στη γενική συνέλευση, για την ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής, για το επικείμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου.

Ωστόσο αποφασίστηκε να ξεκινήσει μισή ώρα νωρίτερα η στάση εργασίας, για να γίνει και παράσταση διαμαρτυρίας, για το περιστατικό με τα ράφια.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι ζητούν άμεση λήψη μέτρων για τα κτιριακά προβλήματα, ενώ όπως είπε ο κ. Ντερζής από θαύμα δεν υπήρξε νεκρός.

«Η παράσταση διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει στις 12.30 στην Ευελπίδων (μπροστά στο Κτίριο 12), για να απαιτήσουμε την ΑΜΕΣΗ λήψη των απαιτούμενων μέτρων», αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι δικαστικοί υπάλληλοι «κατά τη διάρκεια της φόρτωσης των ραφιών με δικογραφίες, αυτά κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί κάτω από το βάρος των δικογραφιών και των σίδερων, ο συνάδελφος (που τραυματίστηκε στην πλάτη και στα πόδια) και ο εργαζόμενος της μεταφορικής εταιρείας. Το μέγεθος της επικινδυνότητας του συμβάντος αποδεικνύεται απ’ το γεγονός ότι για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε η βοήθεια – παρέμβαση πολιτών και συναδέλφων που βρίσκονταν στον χώρο».

Πέρα από το πρωτοφανές περιστατικό, οι δικαστικοί υπάλληλοι αναφέρονται και σε άλλο, που αφορά ρωγμή σε ψευδοροφή κτιρίου στην Ευελπίδων και τονίζουν:

«Για πόσο ακόμα θα στηριζόμαστε στην τύχη; Λίγες μέρες πριν, στις 23.10.2023 – κατά τυχαίο τρόπο, λόγω πτώσης τμήματος της ψευδοροφής στο ακροατήριο του Γ’ Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου στο Πρωτοδικείο της Αθήνας – αποκαλύφθηκε μια ρωγμή στο κτήριο 2. Στο σημείο έσπευσαν μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μαζί με συναδέλφους του Τμήματος Προμηθειών και μηχανικός που βρισκόταν στο χώρο του Πρωτοδικείου για την εκτέλεση άλλου έργου. Ο μηχανικός βλέποντας τη ρωγμή ανέφερε: «Πρέπει να το δει στατικός».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα