Δανειολήπτες στο έλεος των servicers: «Μου ζήτησαν 35.000 ευρώ σε 2 μέρες για να παγώσει ο πλειστηριασμός»

Δανειολήπτες στο έλεος των servicers: «Μου ζήτησαν 35.000 ευρώ σε 2 μέρες για να παγώσει ο πλειστηριασμός»

Το φως της δημοσιότητας βλέπει μία απίστευτη καταγγελία δανειολήπτριας για την ασύδοτη δράση και τις πρακτικές των servicers.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Δευτέρας (30/10), η κ. Χριστίνα μίλησε για την περιπέτεια που είχε με servicer.

Όπως ανέφερε η ίδια, είχε στην κατοχή της ένα διαμέρισμα 75 τ.μ., το πλήρωνε για περίπου 8 χρόνια με πολύ μικρό εισόδημα και τα τελευταία χρόνια δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει. Έβγαλαν το σπίτι της στην πλατφόρμα για τους πλειστηριασμούς με την οφειλή της να είναι 80.000 ευρώ. Τελευταία στιγμή έκανε αίτηση στους ευάλωτους και στο «παρά πέντε» γλίτωσε το σπίτι της.

«Έχω ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου 75 τ.μ., το είχα αγοράσει το 2006. Είχα μια δόση ποσού 1.000 ευρώ. Λόγω του ότι έμεινα άνεργη δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στις δόσεις και έτσι το σπίτι μου βγήκε σε πλειστηριασμό. Δεν είχα χρήματα να πάω σε δικηγόρο και η συνολική αξία του σπιτιού μου είναι 120.000 ευρώ. Το υπόλοιπό μου είναι γύρω στα 80.000 ευρώ και τα funds μου ζήτησαν προκαταβολή στα 35.000 ευρώ για να μην προχωρήσουμε σε πλειστηριασμό. Μου είχε έρθει μία δόση στα 800 ευρώ και δεν μπορούσα ούτε αυτό να πληρώσω. Εξυπηρετούσα το δάνειο 150.000 ευρώ από το 2006 έως το 2014», είπε αρχικά.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, «μου ζήτησαν 35.000 ευρώ να βρω σε δύο μέρες. Μου είπαν να πάω σε συγγενείς και φίλους. Έστειλα mail στο fund για να δω τι γίνεται με την κατάσταση, για τη βεβαίωση για τα ευάλωτα νοικοκυριά, δεν είμαι μέσα στους ευάλωτους γιατί εμφανίζεται και ο σύζυγός μου στη δήλωση», συμπλήρωσε η κ. Χριστίνα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα