Νέο Ηράκλειο: Τραυματίστηκε σοβαρά 16χρονη σε αντιφασιστική εκδήλωση

Νέο Ηράκλειο: Τραυματίστηκε σοβαρά 16χρονη σε αντιφασιστική εκδήλωση

Νύχτα επεισοδίων με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μίας 16χρονης κοπέλας ήταν αυτή που προηγήθηκε σε δύο σημεία της Αττικής, προχθες το βράδυ.

Οδός Ελευθερίου Βενιζέλου στο Νέο Ηράκλειο.Η 16χρονη χωρίς τις αισθήσεις της στο πεζοδρόμιο. Άνδρας των ΜΑΤ είναι δίπλα της, ενώ συνάδελφοί του έχουν ακροβολιστεί σε στενό του Ηρακλείου κρατώντας τις ασπίδες τους.

Κάτοικοι της περιοχής καλούν το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ δέχθηκαν επίθεση από 50 άτομα με πέτρες και μπουκάλια.

«Τα ανωτέρω άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν με σφοδρότητα με πέτρες και μπουκάλια και αμέσως διασπάστηκαν, χωρίς οι αστυνομικοί να προβούν σε χρήση του εξοπλισμού τους», αναφέρει η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Κατά την αποχώρησή τους οι αστυνομικοί σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου αντιλήφθηκαν ότι η νεαρή κοπέλα βρίσκεται τραυματισμένη στο έδαφος και έσπευσαν προς το σημείο.

«Στην προσπάθεια των αστυνομικών να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, ομάδα 100 έως 150 ατόμων, έχοντας ομοίως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φέροντας καδρόνια, ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια και λοιπά αντικείμενα, εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος των αστυνομικών, που είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένες φθορές σε 2 υπηρεσιακά οχήματα και τον τραυματισμό 2 αστυνομικών», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Ο τραυματισμός της 16χρονης οδήγησε σε νύχτα έντασης και στα Εξάρχεια.

Μετά από διαδικτυακά καλέσματα, περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στην οδό Μεσολογγίου, στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ακολούθησε συμπλοκή με αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και στις οδούς Κωλέττη και Θεμιστοκλέους, με τους συγκεντρωμένους να πετούν μολότοφ, πέτρες και να στήνουν οδοφράγματα και τις δυνάμεις της αστυνομίας να απαντούν με χημικά.

Τα πνεύματα ηρέμησαν μία ώρα μετά. Για τα περιστατικά έχει διαταχθεί η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης.

Σε μονάδα αυξημένης φροντίδας η 16χρονη
Η 16χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» σε μονάδα αυξημένης φροντίδας και σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της εξελίσσεται ομαλά. Η 16χρονη θα καταθέσει στις Αρχές μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας της.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ιατροδικαστής, η 16χρονη πιθανότατα τραυματίστηκε στον αυχένα από πτώση κι όχι από κάποιο άλλο αντικείμενο, όπως πέτρα ή λοστό. Ακόμη, η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει πως η ανήλικη έφερε εκδορές και εκτιμάται πως παρασύρθηκε και ποδοπατήθηκε.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία αξιολογεί όλες τις μαρτυρίες και φέρεται να έχει στα χέρια της υλικό που δείχνει το πώς τραυματίστηκε η 16χρονη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα