Δίκη Πισπιρίγκου – Ντροπή σου! Ο Θεός δε θα σε συγχωρήσει ποτέ! Τώρα κάνε μου μήνυση!

Δίκη Πισπιρίγκου – Ντροπή σου! Ο Θεός δε θα σε συγχωρήσει ποτέ! Τώρα κάνε μου μήνυση!

Σε κλίμα έντασης εντός αλλά και εκτός δικαστικής αίθουσας συνεχίστηκε η κατάθεση του καθηγητή ιατροδικαστικής και τοξικολογίας, ιατρού, χημικού και επικεφαλής του εργαστηρίου τοξικολογίας του ΑΠΘ, Νίκου Ράϊκου, στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Ο μάρτυρας δέχτηκε σειρά ερωτήσεων από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης, η οποία αμφισβητεί την αξιοπιστία και την επιστημονική επάρκειά του, καθώς είναι εκείνος που έβαλε με την έκθεση του στο «κάδρο» της υπόθεσης την κεταμίνη.

Η ένταση ήταν τέτοια κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα που η πρόεδρος ζήτησε από την μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου να αποχωρήσει από το ακροατήριο όταν αναφερόμενη στον καθηγητή φώναξε: «Κοίτα τον! Γελάει!». «Εσείς θα περάσετε έξω!» αντέδρασε η πρόεδρος και απευθυνόμενη στη μητέρα της κατηγορουμένης της είπε πως σέβεται τη θέση της αλλά και εκείνη θα πρέπει να σέβεται το δικαστήριο. Ήταν η στιγμή που ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε διακοπή της διαδικασίας και αμέσως μετά στο διάδρομο του δικαστηρίου φώναξε προς τον κ. Ράϊκο: «Απατεώνα! Απατεώνα! Επιστημονικέ απατεώνα! Κάνε μου μήνυση τώρα!».

 
Η σημερινή ακροαματική διαδικασία χαρακτηρίστηκε από εντάσεις. Η δίκη ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος θα εξέταζε τον μάρτυρα, δεν βρέθηκε εγκαίρως στα έδρανα της υπεράσπισης αφού έκανε δηλώσεις με αποτέλεσμα το δικαστήριο να κατέβει από την έδρα για να τον περιμένει γεγονός που προκάλεσε εκνευρισμό.

Οι πρώτες ερωτήσεις που ο συνήγορος έθεσε στον μάρτυρα αφορούσαν τις σπουδές και την επάρκεια του σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ρωγμές στην μαρτυρία του. «Πρόκειται για έναν άνθρωπο με ελλιπείς γνώσεις που απλά μαζεύει πτυχία» είπε ο Αλέξης Κούγιας με τον μάρτυρα να απαντά αναφερόμενος στο ερευνητικό του έργο και την ακαδημαϊκή πορεία του. «Εκπαιδεύω δικαστικούς τοξικολόγους!» σημείωσε ο μάρτυρας με την πρόεδρο να παρεμβαίνει ζητώντας του να μην απαντήσει στις ερωτήσεις της υπεράσπισης.

Αλέξης Κούγιας: Κυρία Πρόεδρε να είστε πιο ευγενική!

Πρόεδρος: κι εσείς να ρωτάτε εντός του θέματος!

Αλέξης Κούγιας: Σαν ιατροδικαστής πόσες νεκροψίες – νεκροτομές έχετε κάνει;

Μάρτυρας: Πάνω από 300 νεκροτομές έχω και κλινικές εξετάσεις. Η ομάδα μου είναι η μόνη ομάδα που κάνει κλινική τοξικολογία! Έχω πάνω από 1000 περιστατικά τον χρόνο!

Αλέξης Κούγιας: Σε υπόθεση προ ετών που είχα με το αρσενικό και τον καθηγητή στη Θεσσαλονίκη…

Πρόεδρος: Τι σχέση έχει;

Αλέξης Κούγιας: Απευθύνθηκε στον κ. Τσατσάκη!

Μάρτυρας: Όχι βέβαια!

Πρόεδρος: Δεν θα απαντήσετε!

Δυο φορές η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν επέτρεψε συγκεκριμένες ερωτήσεις της υπεράσπισης η οποία προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας να συνεχίσει.

Ωστόσο, και τις δύο φορές μετά από πρόταση της εισαγγελέως, ομόφωνα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για τις συνέχιση των επίμαχων ερωτήσεων.

«Η ερώτηση που ζητώ να μου επιτραπεί είναι γιατί στην υπόθεση που αναφέρθηκα ο κ. Ράικος ζήτησε συνδρομή άλλων εργαστηρίων στην προκειμένη περίπτωση δεν ζήτησε σε κανένα άλλο εργαστήριο συνδρομή για την ποσότητα της κεταμίνης. Όλες οι επιλογές του είχαν σκοπό να οδηγήσουν σε αποτέλεσμα για να ενοχοποιήσει την κατηγορούμενη. Είμαι υποχρεωμένος να ρωτήσω….» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

Αλέξης Κούγιας: Έχετε απευθυνθεί ποτέ σε εργαστήριο του εξωτερικού για να σας κάνει ποσοτικό έλεγχο δηλητηρίου;

Μάρτυρας: Δεν υπάρχει εργαστήριο που να μετράει βαρέα μέταλλα στην Ελλάδα.

Αλέξης Κούγιας: Στις 14/3/22 ήταν η γνωμοδότηση σας στην κυρία Σαλάππα με βάση την οποία συνελήφθη η κατηγορούμενη. Γι’ αυτήν την ανακάλυψη σας έχετε κάνει κάποια δημοσίευση;

Μάρτυρας: Υπάρχει δημοσίευση! Για τη μέθοδο αυτή υπάρχει δημοσίευση από τον Φλεβάρη του 2022!

Αλέξης Κούγιας: Ντροπή σας! Ντροπή σου! Ο Θεός δε θα σε συγχωρήσει ποτέ! Έχεις κάνει δημοσίευση πριν τη γνωμοδότηση; Ντροπή σου! Αθεόφοβε και κάνε μου μήνυση! Τώρα κάνε μου μήνυση!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα