Αχιλλέας Μπέος: Είμαι μεγαλόψυχος και δεν πέρασε αυτόφωρο ο πολίτης που με έβρισε

Αχιλλέας Μπέος: Είμαι μεγαλόψυχος και δεν πέρασε αυτόφωρο ο πολίτης που με έβρισε

Ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, αναφέρθηκε την Κυριακή (01/10) στο περιστατικό, που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (30/09), όταν ένας πολίτης τον έβρισε και εκείνος τον χαστούκισε, υπογραμμίζοντας τη… μεγαλοψυχία του.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στο MEGA, ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε: «Όταν εμένα μου βρίζει κάποιος τη μάνα που έχει πεθάνει και να μου πει άντε γ…, έτσι λειτουργώ. Και όταν έχω να κοιμηθώ 30 ημέρες για να φτιάξω τους δρόμους, να καθαρίσω την πόλη μου, να φτιάξω να τα ποτάμια, έτσι λειτουργώ εγώ. Το παιδί ήρθε και ζήτησε συγγνώμη με τον πατέρα και τον παππού του. Μου ζήτησε συγγνώμη το παιδί. ”Συγγνώμη, δήμαρχε, δεν το ήθελα, παρεκτράπηκα, ήταν λάθος μου’’. Του είπα και εγώ "δεν πειράζει, αγόρι μου", γιατί κάλλιστα θα μπορούσε να είναι παιδί μου, αλλά εγώ βρέθηκα εκεί στις 7 η ώρα όταν κάποιοι κάθονται στον καναπέ και πληκτρολογούν στο Facebook. Έχει διαφορά ξέρετε και πήγα εκεί για να φτιάξουμε έναν δρόμο, να μαζέψουμε ξύλα και φερτά υλικά από τα ποτάμια. Δεν πήγα σπίτι μου, για την επιχείρησή μου. Πήγα γι’ αυτούς».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Άνθρωπος είμαι, δεν είμαι μηχανή και εν πάση περιπτώσει, όταν μου βρίζουν τη μάνα και με βρίζουν, αντιδρώ έτσι. Προκλήθηκα, την ώρα που προσφέρω για την πόλη μου και δεν δέχομαι όταν προσφέρω, να μου βρίζουν τη μάνα και να μου λένε, άντε γ…. Το θέμα θεωρείται λήξαν, ήρθε το παιδί εδώ, ζήτησε συγγνώμη, τελείωσε. Ένα παιδί ήταν, ήταν μία κακιά στιγμή, τελείωσε για εμένα. Θα μπορούσε να περάσει αυτόφωρο, αλλά δεν το επιθυμώ. Εάν, δηλαδή, ήταν κάποιος άλλος στη θέση μου, θα μπορούσε να περάσει, αλλά είμαι μεγαλόψυχος».

Το χρονικό

Η οργή των κατοίκων στον Βόλο ξεχειλίζει μετά το πέρασμα τόσο της κακοκαιρίας Daniel όσο και της κακοκαιρίας Elias, που αμφότερες σάρωσαν τον Βόλο εντός 20 ημερών. Ο δήμαρχος της θεσσαλικής πόλης, Αχιλλέας Μπέος, βγήκε εκτός εαυτού, το Σάββατο (30/09), και χειροδίκησε εναντίον πολίτη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα gegonota.news, σήμερα το πρωί, οι κάτοικοι στην Άλλη Μεριά συγκεντρώθηκαν στη διαλυμένη γέφυρα για να αποτρέψουν το μπάζωμα του ρέματος, που καταγγέλλουν ότι γίνεται χωρίς στοιχειώδη μελέτη. Στο ρέμα ρίχνονται όλες οι φερτές ύλες από τις καταστροφές των πλημμυρών, όπως μπάζα, δέντρα, κροκάλες.

Από χθες το απόγευμα (29/09) βρίσκονται στο ρέμα και έχουν δημιουργήσει ανθρώπινη αλυσίδα. Μάλιστα, την Παρασκευή, αποτράπηκε το μπάζωμα και κλήθηκε η Αστυνομία, ενώ το εργολαβικό συνεργείο που εμφανίστηκε ξανά το πρωί του Σαββάτου (30/09), βρήκε τους κατοίκους στη… θέση τους. Η Αστυνομία κλήθηκε εκ νέου και, ύστερα από λίγο, στην περιοχή εμφανίστηκε και ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Μάλιστα, ο Αχιλλέας Μπέος μάλωσε με τους κατοίκους που είναι εξαγριωμένοι, γιατί πολλοί είναι άστεγοι από την πλημμύρα και ένας έξαλλος κάτοικος, του είπε «άντε γ…». Τότε, ο δήμαρχος του Βόλου τού επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπάει με την Αστυνομία να παρακολουθεί απλά την σκηνή.

«Τραμπούκε, να μου κοπεί το χέρι που σε ψήφιζα», φώναζε ο πολίτης. Ο Αχιλλέας Μπέος είπε στους αστυνομικούς να συλλάβουν όλους τους διαμαρτυρόμενους γιατί παρεμπόδιζαν το έργο, ενώ κάτοικος που ήταν μέσα στο ρέμα, διαμαρτυρόμενη για το μπάζωμα, κατέγραφε τα γεγονότα.

Η χθεσινή απάντηση του δημάρχου Βόλου

Τη δική του απάντηση, μετά το περιστατικό χειροδικίας εναντίον πολίτη το πρωί του Σαββάτου (30/09), έδωσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, τονίζοντας πως «μπορώ να δεχτώ τις αντιδράσεις, αλλά όχι βέβαια τις προσωπικές ύβρεις του τύπου (άντε και γ….) και πολύ περισσότερο τις ύβρεις για τη μάνα μου». Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι «σε τέτοιες συνθήκες αντιδρώ ως άνθρωπος, ακόμη και ακραία ενδεχομένως. Δυστυχώς, η λογική και η κατανόηση για το τι αντιμετωπίζουμε, δεν είναι αυτονόητα για όλους».

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μπέος έγραψε: «Κυκλοφορεί, την τελευταία ώρα, ένα βίντεο που καταγράφει σκηνές έντασης μεταξύ εμού και αυτών που παρεμπόδισαν τις εργασίες στην Άλλη Μεριά. Αυτά προφανώς συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς κοντά ενάν μήνα, όταν δουλεύεις ακατάπαυστα για να δώσεις λύσεις για τους συμπολίτες σου και αντιμετωπίζεις στημένες καταστάσεις (ενδεχομένως και αντιδράσεις από αγανακτισμένους πολίτες)».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Μπορώ να δεχτώ τις αντιδράσεις, αλλά όχι βέβαια τις προσωπικές ύβρεις του τύπου (άντε και γ….) και πολύ περισσότερο τις ύβρεις για τη μάνα μου. Σε τέτοιες συνθήκες αντιδρώ ως άνθρωπος, ακόμη και ακραία ενδεχομένως. Δυστυχώς, η λογική και η κατανόηση για το τι αντιμετωπίζουμε, δεν είναι αυτονόητα για όλους».

Λίγη ώρα μετά την παραπάνω ανάρτηση, ο δήμαρχος Βόλου, προχώρησε σε άλλη μία, στην οποία αναφέρει πως ο άνδρας που τον έβρισε, πήγε στο γραφείο του να του ζητήσει συγγνώμη. Μάλιστα, ανέβασε και βίντεο από τη συνάντησή τους.

Ο κ. Μπέος έγραψε τα εξής: «Όπως έγραψα και πριν ζούμε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπου η ένταση και ο εκνευρισμός από όλους περισσεύουν. Και όταν όλοι ηρεμούμε και βλέπουμε ψύχραιμα τα πράγματα, όλα αποκαθίστανται. Έτσι, πριν από λίγο, με χαρά είδα στο γραφείο μου τον νεαρό συμπολίτη μου με τον οποίο είχα ένα επεισόδιο στην Άλλη Μεριά να έρχεται να ζητήσει συγγνώμη. Ως πατέρας και ως δήμαρχος, φυσικά, και τον δέχθηκα, συζητήσαμε και λύσαμε την παρεξήγηση. Μου ζήτησε συγγνώμη αλλά - όπως του είπα - δεν είμαι παπάς να συγχωρώ και γι' αυτό δεν χρειάζεται συγγνώμη. Κατανόηση και συνεργασία ζητώ από όλους. Δεν βρίσκομαι στους δρόμους για κάποιο δικό μου συμφέρον. Ενδεχομένως να γίνονται και λάθη, αλλά παλεύω για την πόλη, να δοθούν λύσεις για τους συμπολίτες».

Τέλος, ο δήμαρχος Βόλου επεσήμανε στη νεότερη δημοσίευσή του: «Φυσικά από όσους έσπευσαν με το γνωστό πικρόχολο σχολιασμό να αναρτήσουν το βίντεο με το επεισόδιο, δεν περιμένω να αναρτήσουν και αυτό. Άλλωστε, είναι γνωστός ο ρόλος τους και προδιαγεγραμμένη η τύχη τους. Μια εβδομάδα απέμεινε…».

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα