Κακοκαιρία Elias: Η λάσπη έχει φτάσει στη θάλασσα της Λίμνης Ευβοίας

Κακοκαιρία Elias: Η λάσπη έχει φτάσει στη θάλασσα της Λίμνης Ευβοίας

Τρομακτικές είναι οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη Λίμνη Εύβοιας, η οποία «σαρώνεται» από την κακοκαιρία Elias.

Ο όγκος της λάσπης που έχει κατέβει από τα βουνά είναι τεράστιος και έχει καταλήξει μέχρι και στη θάλασσα. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από το Gimnastirio Limnis, δείχνουν ότι ο όγκος της λάσπης είναι τέτοιος που έχει αλλάξει το χρώμα του νερού της θάλασσας.

Ιδιαίτερα προβλήματα καταγράφονται και στους δρόμους της πόλης, που έχουν καλυφθεί με λάσπη, ενώ από ορισμένα σημεία που έχουν πλημμυρίσει, υπάρχει

συνεχής ροή.

«Μας έχουν αφήσει στο έλεος της καταστροφής»

Η κακοκαιρία Elias «σφυροκοπά» την Εύβοια από τα ξημερώματα, με τα φαινόμενα να είναι επικίνδυνα. Η κατάσταση είναι δραματική στο χωριό Κυμάσι στη Βόρεια Εύβοια, όπου μετά από υπερχείλιση του ποταμού Κυμασιώτης πλημμύρισαν τα πάντα.

Κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο evima.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση στο χωριό είναι τραγική έχουν πλημμυρίσει τα πάντα από τον ποταμό. Εγώ πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι μου, όμως η γειτόνισσά μου, δεν πρόλαβε να φύγει πλημμύρισε το σπίτι της και για να σωθεί ανέβηκε στον όροφο του σπιτιού της. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εμφανιστεί κανείς στο Κυμάσι, μας έχουν αφήσει στο έλεος της καταστροφής -όπως και στις προηγούμενες πλημμύρες».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα