Συναγερμός στον θεσσαλικό κάμπο εν όψει της νέας κακοκαιρίας

Συναγερμός στον θεσσαλικό κάμπο εν όψει της νέας κακοκαιρίας

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ για νέο κύμα κακοκαιρίας στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας που θα χτυπήσει από τη Δευτέρα.

Χθες, πραγματοποιήθηκε έκτακτη διυπουργική σύσκεψη για το θέμα, ενώ οι κάτοικοι ζουν με τον φόβο δεύτερης καταστροφής.

Ο υγρός εφιάλτης που άφησε πίσω του 16 νεκρούς, εκατοντάδες κατεστραμμένα σπίτια, πνιγμένα ζώα και τεράστιες γεωργικές εκτάσεις πλημμυρισμένες, φαίνεται ότι επιστρέφει ξανά για να χτυπήσει και πάλι την πολύπαθη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Καιρού, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη, κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο.

Κι όλα αυτά, την ώρα που οι κάτοικοι ακόμη προσπαθούν να καθαρίσουν τα σπίτια τους και τρέμουν στην ιδέα πως μια νέα νεροποντή θα χτυπήσει την περιοχή τους.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα πλήξουν ολόκληρη τη χώρα, με εξάρσεις και υφέσεις στο μέγεθος των βροχοπτώσεων, ενώ αξιόλογη θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας, που θα φτάσει, τοπικά, έως και τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι των Τρικάλων και της Καρδίτσας, ενώ μικρότερης έντασης θα είναι οι βροχές στη Λάρισα.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την ερχόμενη Πέμπτη, με άνοδο της θερμοκρασίας.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα