Στους δρόμους για το νέο εργασιακό: Ξεκίνησαν οι πορείες - Στο «κόκκινο» η Αθήνα

Στους δρόμους για το νέο εργασιακό: Ξεκίνησαν οι πορείες - Στο «κόκκινο» η Αθήνα

Με αρκετή υπομονή καλούνται να οπλιστούν σήμερα, Πέμπτη (21/9) οι οδηγοί, καθώς η κίνηση στους δρόμους είναι απελπιστική από νωρίς το πρωί, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στα Μέσα Μεταφοράς.

Ειδικότερα, αυτήν την ώρα οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστοι, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων εργαζομένων και των συνδικάτων.

Όπως θα δείτε παρακάτω σε σχετικό στιγμιότυπο από το Google Maps, σχεδόν όλο το κέντρο της Αθήνας έχει βαφτεί με βαθύ κόκκινο, όπως και οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτό.

Λόγω των συγκεντρώσεων. η αστυνομία έχει προχωρήσει στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Έτσι, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου, καθώς και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός και στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη.

Ωστόσο, εκτός από το κέντρο της Αθήνας, μποτιλιάρισμα καταγράφεται και στην Αττική Οδό,

Απεργία 21/09 σε Μετρό, Ηλεκτρικό, λεωφορεία
Ένα μπάχαλο προκλήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης σχετικά με τη λειτουργία του Μετρό και των άλλων μέσων μεταφοράς την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις από τα σωματεία και τους εργαζομένους.

Εδώ και μέρες οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία είχαν ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας το πρωί και το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο, κρίθηκε παράνομη, με τα λεωφορεία να βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας.

Τα τρόλεϊ παραμένουν στα ακινητοποιημένα, μιας και η απόφαση για το αν είναι νόμιμη ή μη η απεργία που κήρυξαν θα κριθεί σε λίγες ώρες. Οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψουν σε λίγες ώρες στον δρόμο.

Ηλεκτρικός και Μετρό θα έχουν 24ωρη απεργία και το Τραμ θα κινείται μέχρι τις 13.30 και έπειτα οι συρμοί θα αποσυρθούν.

Ακυρώσεις δρομολογίων και τροποποιήσεις στον Προαστιακό
Ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας θα υπάρξουν, την Πέμπτη (21/09), λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας – ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας – και της συμμετοχής των σωματείων εργαζομένων σε αυτή με τρίωρη στάση εργασίας [από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα].

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα