Απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου - Ώρα αποφάσεων

Απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου - Ώρα αποφάσεων

Κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου οι φορείς και τα σωματεία που προχωρούν σε 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για το εργασιακό νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή. Εν αναμονή των αποφάσεων για το πώς θα κινηθεί το Μετρό, ο Ηλεκτρικός και τα υπόλοιπα ΜΜΜ. Χθες, έγιναν γνωστές οι ώρες λειτουργίας των λεωφορείων.

Τι ισχύει για τα λεωφορεία την Πέμπτη - Ποιες ώρες λειτουργούν
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, τα λεωφορεία θα έχουν στάσεις εργασίας τις εξής ώρες:

Από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα
Δηλαδή, τα λεωφορεία θα κινούνται κανονικά, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα η απόφαση για το Μετρό, τον Ηλεκτρικό και το Τραμ
Το μεσημέρι της Τετάρτης (20/9) συνεδριάζει το ΣΕΛΜΑ για τη στάση που θα κρατήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. Εάν δηλαδή θα μετέχουν στην απεργία με κάποια στάση εργασίας ορισμένων ωρών, όπως και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

Απεργία στα πλοία - Αλλαγές στις πτήσεις στα αεροδρόμια
Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν τροποποιήσεις στις πτήσεις ή και ακυρώσεις. Οι αεροπορικές εταιρείες θα ανακοινώσουν αναλυτικά το πρόγραμμα τους.

 
Και τα πλοία θα παραμείνουν την Πέμπτη δεμένα στα λιμάνια.

Πού έχει συγκεντρώσεις
Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτέμβριου, στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20). Στο Αλιβέρι, στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου. Στη Βέροια, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Στα Ιωάννινα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Ακόμα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 10 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας. Στην Ιστιαία, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στο Μαντούδι, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία. Στη Νάουσα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στα Χανιά, στις 10 π.μ. στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα