Αγαπηδάκη για Θεσσαλία: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του τετάνου – 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Αγαπηδάκη για Θεσσαλία: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του τετάνου – 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά του τετάνου των πυροσβεστών, των εθελοντών, καθώς και των πολιτών που το επιθυμούν. Οι κινητές μονάδες θα πηγαίνουν σπίτι – σπίτι, από χωριό σε χωριό χωρίς να ταλαιπωρούνται οι πολίτες, διευκρίνισε η Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, στην ενημέρωση για τους πλημμυροπαθείς από το Συντονιστικό Κέντρο στη Λάρισα.

1300 πολίτες επισκέφθηκαν τις δομές υγείας. 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 54 λοιμώξεων αναπνευστικού.

Παρουσιάζουν σταδιακή μείωση, επισήμανε η κ. Αγαπηδάκη. Συνέχισε: «278 κρούσματά γαστρεντερίτιδας και 308 λοιμώξεις του αναπνευστικού συνολικά».

Πού είναι κατάλληλο το νερό για ανθρώπινη χρήση
Η μόνη διαφορά με τη χθεσινή ενημέρωση είναι ότι στον Δήμο Κιλελέρ, στην περιοχή της Νίκαιας το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (16/9), η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερς ότι: «Στον δήμο Ν. Πηλίου παραμένει ακατάλληλο, στο δήμο Αλμυρού κατάλληλο, δήμος Ρήγα Φεραίου κατάλληλο, δήμος Παλαμά ακατάλληλο, δήμος Σοφάδων ακατάλληλο, δήμος Καρδίτσας κατάλληλο, δήμος Μουζακίου κατάλληλο, δήμος Λίμνης Πλαστήρα ακατάλληλο, δήμος Λάρισας κατάλληλο, δήμος Ελασσόνας κατάλληλο, δήμος Φαρσάλων ακατάλληλο, δήμος Τυρνάβου κατάλληλο, δήμος Κιλελέρ ακατάλληλο, δήμος Αγιάς κατάλληλο, δήμος Μετεώρων κατάλληλο από τις γεωτρήσεις, δήμος Φαρκαδόνας ακατάλληλο.

Στον δήμο Τεμπών, το νερό είναι κατάλληλο εκτός από τις περιοχές Νέσωνος, Μακρυχωρίου, Γόνων, Κάτω Ολύμπου και την ιστορική κοινότητα Αμπελακίων, ενώ στο δήμο Τρικκαίων παραμένει κατάλληλο εκτός από τις περιοχές Προδρόμου, Πρίνου, Πλατάνου, Ξυλοπάρικου, Γοργωγύρη, Γενέση, Αρδάνη, Παλιόπυργου και Ράξα.

Στο δήμο Πύλης το νερό είναι ακατάλληλο εκτός από τις περιοχές Φιλύρας, Ελευθοχωρίου, Φύκης, Μουριάς, Αγίου Βυσσαρίωνος, Δροσερού Πηγής, Πύλης, Παλαιομοναστήρου, Γόμφων, Πυαλείας.

Χρ. Τριαντόπουλος: Συνεζίχονται οι αυτοψίες – Τις επόμενες μέρες οι καταβολές των αποζημιώσεων
Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα τόνισε οτι συνεζίχονται οι αυτοψίες.

Τις καταβολές των αποζημιώσεων θα λάβουν τις επόμενες μέρες με τις προβλεπόμενες ενισχύσεις, αυτοί που τις δικαιούνται. «Στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη που έχει ανάγκη».

Μέχρι το μεσημέρι στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής είχαν υποβληθεί 13.091 οριστικοποιημένες αιτήσεις καθώς 4. 428 προσωρινές αιτήσεις.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαδικασίες διασταυρώσεων και ελέγχων από τα στελέχη της ΑΑΔΕ και του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα