Καρδίτσα: Κάτοικοι κοιμούνται έξω από την εκκλησία στον Βλοχό

Καρδίτσα: Κάτοικοι κοιμούνται έξω από την εκκλησία στον Βλοχό

Σε χωριό φάντασμα έχει μετατραπεί ο Βλοχός Καρδίτσας, καθώς 13 μέρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel το χωριό εξακολουθεί να είναι θαμμένο στις λάσπες και οι κάτοικοι περιμένουν ακόμα τα νερά να υποχωρήσουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, λίγοι είναι οι κάτοικοι που τολμούν να επισκεφτούν τα σπίτια τους που πλημμύρισαν μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας. Μόνοι όσοι έχουν τρακτέρ ή μεγάλα αγροτικά οχήματα καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι το σπίτι τους στο Βλοχό Καρδίτσας.

Στα κεραμίδια των σπιτιών βρίσκονται από καναπέδες μέχρι νεκρά πρόβατα, ενώ η ορμή του νερού παρέσυρε μέσα στο χωριό ολόκληρα κοντέινερ.

Στα σπίτια των ιδιοκτητών τους δυο σκυλιά, με δυσκολία περπατούν στο νερό και αναζητούν το σπίτι του αφεντικού τους ενώ μία αλεπού, επί 10 ημέρες, περιμένει φοβισμένη και νηστική καρτερικά πάνω σε μία μπάλα από άχυρα, να πέσει και άλλο η στάθμη του νερού για να σωθεί.

Ρεπορτάζ του Mega αναφέρει πως η μόνη εκκλησία που σώθηκε είναι ο Άγιος Αθανάσιος. Μάλιστα, ο παπάς αποφάσισε να ανοίξει σήμερα Κυριακή την εκκλησία και να λειτουργήσει και πάλι, προσπαθώντας να μαζέψει το ποίμνιό του, αν και ο κόσμος δεν κατοικεί πλέον στο χωριό.

Στην εκκλησία, δε, 15 άτομα ζουν στους χώρους γύρω από την εκκλησία.

Οι κάτοικοι που κοιμούνται έξω από την εκκλησία κάνουν βάρδιες ώστε να μην γίνεται πλιάτσικο στο χωριό. Ό,τι έχει απομένει από τα υπάρχοντά τους είναι κάποια οικογενειακά κειμήλια.

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα