Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος μετά τη δολοφονία στο Blue Horizon. Σοκάρουν τα ηχητικά ντοκουμέντα

Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος μετά τη δολοφονία στο Blue Horizon. Σοκάρουν τα ηχητικά ντοκουμέντα

Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη εισαγγελέα και ανακριτή και κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος.
Διαφωνία ανάμεσα στον εισαγγελέα και τον ανακριτή υπήρξε για τον υποπλοίαρχο και τον λοστρόμο για το εάν θα προφυλακιστούν ή όχι, ενώ την απόφαση θα πάρει το δικαστικό συμβούλιο.

Οι υποπλοίαρχος και λοστρόμος θα είναι υπό περιορισμό μέχρι την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου.

Η εισαγγελέας άσκησε στον  πλοίαρχο μία ακόμη κατηγορία: για έκθεση ανθρώπου σε κίνδυνο.

Ο ύπαρχος παρόλο που πήρε όλο το βάρος του περιστατικού πάνω του ανέφερε πως «δεν είχε καμία ανθρωποκτόνο πρόθεση».

             
Νέα ανατριχιαστικά ηχητικά ντοκουμέντα για τη δολοφονία του Αντώνη. Η αντίδραση του πλοιάρχου και τα κυνικά λόγια του ύπαρχου. Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι 4 κατηγορούμενοι για το πώς έσπρωξαν στον θάνατο τον 36χρονο.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος, αξιωματικός, υπεύθυνος καταστρώματος νοσηλεύεται  με ισχαιμικό επεισόδιο στο Θριάσιο και η απολογία του θα γίνει  στο νοσοκομείο ενώπιων της ανακρίτριας.

Ο ύπαρχος, που έσπρωξε τον Αντώνη στο θάνατο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης, όμως λέει ότι δεν είναι σωστή η ποινική δίωξη που του έχει ασκηθεί για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Νέα σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα
Λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά το Blue Horizon, μόλις έχει βγει από το λιμάνι και ο καπετάνιος καλεί στον ασύρματο τον ύπαρχο για να του εξηγήσει τι έχει συμβεί. Το ηχητικό ντοκουμέντο και ο κυνισμός του υπάρχου πραγματικά σοκάρουν!

«Του λέω, βγες έξω, βγες έξω δεν έχεις εισιτήριο, πάει να βγει έξω, βγαίνει έξω, ξαναμπαίνει μέσα και έπεσε στη θάλασσα», ακούγεται στο ηχητικό.

Στα επόμενα λεπτά και ενώ ο Αντώνης επιπλέει στη θάλασσα, ο ύπαρχος αναφέρει κυνικά ότι ο νέος άνδρας έχει σκοτωθεί.

«Είναι ανάποδα, μπρούμυτα, επιπλέει. Ναι, ναι. Πρέπει να έχει σκοτωθεί», ακούγεται να λέει ο ύπαρχος.

Ο καπετάνιος στην πρώτη του επικοινωνία αμέσως μόλις ο 36χρονος έχει πέσει στη θάλασσα ρωτάει σε έξαλλη κατάσταση στον ασύρματο τι έχει συμβεί.

Καπετάνιος: Μισό, μισό…Τι έγινε; Ρε πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά;.

O καπετάνιος αναφέρει πως βλέπει τον άνθρωπο στη θάλασσα, ψάχνει τον ύπαρχο και ξαναρωτάει τι έχει συμβεί.

Καπετάνιος: Το βλέπω. Το είδα. Πολύ αργά… Έλα, τι έγινε; Για πες μου. Τι έγινε;

Πλήρωμα: Έπεσε στη θάλασσα.

Καπετάνιος: Ποιος έπεσε στη θάλασσα; Έπεσε επιβάτης στη θάλασσα;

Ύπαρχος: Επιπλέει εκεί πέρα από τον ντόκο που φύγαμε εμείς.

Καπετάνιος: Δεν κατάλαβα ρε Μιχάλη, τι έγινε; Έπεσε επιβάτης στη θάλασσα;

Στη συνέχεια, το Blue Horizon συνεχίζει την πορεία του σαν να μην συμβαίνει τίποτα και ο καπετάνιος φωνάζει τον ύπαρχο και τον ρωτάει ποιος είναι ο άνθρωπος που έπεσε στη θάλασσα.

Καπετάνιος: Μιχάλη, έλα πάνω. Γιάννη, πού είναι αυτός ο άνθρωπος;

Τα ηχητικά ντοκουμέντα που κατέγραψε το «μαύρο» κουτί του Blue Horizon από τα ειδικά μικρόφωνα της γέφυρας του πλοίου αποκαλύπτουν ότι ο καπετάνιος γνώριζε για την πτώση ανθρώπου στη θάλασσα και παρόλα αυτά το πλοίο απέπλευσε σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η ώρα της πρώτης αποτίμησης των ποινικών ευθυνών των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση σιγά σιγά φτάνει, καθώς μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, ανακρίτρια και εισαγγελέας, θα αποφασίσουν για την προφυλάκιση τους.

Τι ισχυρίστηκε ο ύπαρχος
Στο Θριάσιο βρίσκονται η ανακρίτρια και η εισαγγελέας προκειμένου να λάβουν την απολογία του υποπλοιάρχου, ο οποίος νοσηλεύεται λόγω ισχαιμικού επεισοδίου.

Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι ολοκλήρωσαν τις απολογία τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ύπαρχος, ο άνθρωπος δηλαδή, που έριξε τον Αντώνη ισχυρίστηκε πως έσπρωξε δύο φορές το θύμα και την Τρίτη είχε παρατεταμένα τα χέρια του για να μην περάσει.

«Την τρίτη φορά που προσπάθησε να ανέβει δεν τον ακούμπησα. Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Έχασε την ισορροπία του κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Κι εγώ κινδύνεψα να πέσω δύο φορές. Την πρώτη φορά φοβήθηκα, την δεύτερη ήθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο. Μόλις έπεσε στο νερό, φωνάζω κατευθείαν ‘’κάπτεν…άνθρωπος στη θάλασσα’’. Αυτό προκύπτει από το μαύρο κουτί και το ημερολόγιο του πλοίου. Γύρισα αμέσως μπρος τα πίσω για να πάρω σωστικό μέσο αλλά ο άνθρωπος είχε ήδη πνιγεί από την περιδίνηση», φαίνεται να ισχυρίστηκε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα