Πήλιο: Αναζητούνται δύο Αυστριακοί που είχαν έρθει να παντρευτούν στην Ελλάδα - Βιβλική καταστροφή

Πήλιο: Αναζητούνται δύο Αυστριακοί που είχαν έρθει να παντρευτούν στην Ελλάδα - Βιβλική καταστροφή

Ένα ζευγάρι Αυστριακών αναζητείται εδώ και τέσσερα 24ωρα.

Το ζευγάρι από την Αυστρία είχε έρθει στην Ελλάδα για να παντρευτεί. Οι πυροσβέστες αναφέρουν πως το πρωί του Σαββάτου εντόπισαν τις βαλίτσες τους με τα ρούχα του γάμου.

Το ζευγάρι, 25 ετών, δεν έχει δώσει σημεία ζωής τα τελευταία τέσσερα 24ωρα ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις πλέον αναζητούν τος σορούς τους, καθώς μάλλον έχουν καταπλακωθεί κάτω από τα μπάζα

Τα χωριά στη Λάρισα και την Καρδίτσα είναι βυθισμένα κάτω από το νερό, στον κάμπο έχουν δημιουργηθεί δύο τεράστιες μεγαλίμνες που έχουν καλύψει μια τεράστια έκταση με νερό, ενώ η Ελλάδα έχει κοπεί στα δύο αφού στο ύψος της Λάρισας η Εθνική οδός έχει κλείσει.
Ο θεσσαλικός κάμπος… μια απέραντη λίμνη. Η αγωνία για την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού που κάλυψε όλες τις γύρω περιοχές σφίγγει το στομάχι.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Λάρισα.

«Εδώ εμείς πνιγήκαμε πάρτε και τον κήπο έχουν σπάσει τα παράθυρα και έχουν μπει μέσα τα νερά», δήλωσε ένας κάτοικος.

Το νερό στις εργατικές κατοικίες έφτασε στη μέση των κτηρίων. Οι κάτοικοι βγαίνουν από τα σπίτια με τρακτέρ και βάρκες. Τα αυτοκίνητα χάθηκαν στο νερό.

Οι κάτοικοι σε απελπισία. Είδαν τις περιουσίες τους να βυθίζονται. Έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες. Η μόνη τους παρηγοριά μια αγκαλιά.

Στην διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνικής οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία λόγω του αυξημένου όγκου υδάτων.

Όπως αναφέρει σήμερα στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο» στον θεσσαλικό κάμπο έχουν σχηματιστεί δύο μεγαλίμννες, όμως ο φόβος για το τελικό χτύπημα εντείνεται.

«Πνίγεται ο κόσμος για τέταρτη μέρα»

Στον Παλαμά Καρδίτσας το θρίλερ συνεχίζεται.

«Υπάρχουν ακόμη κάτοικοι μέσα στα σπίτια τους κατά μέτωπο γύρω γύρω από το χωρίο, μέχρι τον λαιμό νερό, δεν έχουνε νερό για τρίτη μέρα, δεν έχουνε τροφή για τρίτη μέρα, δεν μπορούν να προσεγγίσουν. Έχουν δει τραγικά πράγματα οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που μπήκαν μέσα ανθρώπους που δεν μπορούν πια να βοηθήσουν. Συνεχίζει και πνίγεται κόσμος για τέταρτη μέρα», δήλωσε η Χαρά Πετροπούλου, κάτοικος Παλαμά.

Ο Δημήτρης Καλύβας εγκλωβισμένος σε ένα καφενείο 80 τετραγωνικών στην Μαραθέα Καρδίτσας μαζί με άλλα 150 άτομα αναζητάει λίγο νερό και λίγο γάλα.

«Είμαστε εδώ από τις 5 η ώρα το πρωί δεν εμφανίστηκε κανείς μέχρι τώρα έχουμε μικρά παιδιά έχουμε αρρώστους με αιμοκάθαρση και δεν εμφανίστηκε κανείς. Δεν έχουμε φαγητό δεν έχουμε γάλατα δεν έχουμε νερό δεν έχουμε τουαλέτα τίποτα. Είμαστε σε ένα μέρος 80 τετραγωνικά και είμαστε 150 άτομα είμαστε ένας πάνω από τον άλλον», δήλωσε ένας εγκλωβισμένος στη Μαραθέα Καρδίτσας.

Μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι στον Κοσκινά Καρδίτσας με την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο με όσα μπουκαλάκια νερό τους έχουν απομείνει, ελπίζουν να σωθούν.

Στα μπαλκόνια οι κάτοικοι για να σωθούν
Μικρά παιδιά στην ταράτσα βρεγμένα, σκεπασμένα με μια πετσέτα.

Από τα μπαλκόνια που έχουν ανέβει για να σωθούν οι κάτοικοι κοιτούν γύρω τους και το μόνο που βλέπουν είναι ένας απέραντος βάλτος. Δεν αντέχουν.

Η καταστροφή σε κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες είναι ανυπολόγιστη. Εκατοντάδες ζώα έχουν πνιγεί και αγροτολιβαδικές εκτάσεις έχουν εξαφανιστεί κάτω από το νερό.

«Είναι το τέλος μας αυτό με πόση δύναμη να ξανασηκωθείς», δήλωσε ένας κάτοικος.

Ο δρόμος που ενώνει τα χωρία Παλαμάς και Βλοχός στην Καρδίτσα είναι πλέον ποτάμι. Το MEGA καταγράφει απόκοσμες εικόνες.

Στο κέντρο της Καρδίτσας το 1ο δημοτικό σχολείο στήθηκαν κρεβάτια και συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για όσους απεγκλωβίζονται από τις πλημμυρισμένες περιοχές.

Και εθελοντές έχουν ριχτεί στην μάχη. Με βάρκες μοιράζουν νερά στους εγκλωβισμένους.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα