Τον κοιτούσαν σαν να έχει πέσει σκουπίδι στη θάλασσα. Ήταν ένας βίαιος θάνατος

Τον κοιτούσαν σαν να έχει πέσει σκουπίδι στη θάλασσα. Ήταν ένας βίαιος θάνατος

Από πνιγμό έχασε τη ζωή του ο 36χρονος, τον οποίο μέλη του πληρώματος του Blue Horizon έσπρωξαν από τον καταπέλτη του πλοίου με αποτέλεσμα να τον ρίξουν στο νερό και χάσει τη ζωή του. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο ίδιος έφερε και θλαστικές κακώσεις, ενώ οι τέσσερις συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης βρέθηκε στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action 24, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τον θάνατο του άτυχου 36χρονου. Αρχικά, ο ιατροδικαστής ανέφερε πως «η νεκροψία – νεκροτομή διενεργήθηκε με επιμέλεια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, παρουσία και του προϊσταμένου ιατροδικαστή, κ. Ηλία Μπογιόκα. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι πως ο θάνατος επήλθε από πνιγμό. Ήταν ένας βίαιος θάνατος, συνέβη σε έδαφος και κάποιων τραυματισμών που έφερε».

Όσον αφορά τους τραυματισμούς τους οποίους έφερε ο 36χρονος, ο κ. Τσαντίρης ανέφερε πως «είναι θλαστικές κακώσεις και συνέβησαν κατά την πτώση του». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο πιθανότερες εκδοχές είναι πως κατά τη πτώση του, ο άντρας είτε χτύπησε στην προβλήτα είτε στον καταπέλτη.

«Ο θάνατος επήλθε από πνιγμό, σε έδαφος κάκωσης κεφαλής. Είναι ένας βίαιος θάνατος και επήλθε μέσα σε λίγα λεπτά», ανέφερε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης. Ο ίδιος κατέληξε πως αναμένεται και η τοξικολογική εξέταση του θύματος.

Απόστολος Λύτρας: «Τον κοιτούσαν σαν να έχει πέσει σκουπίδι στη θάλασσα»
Στον τραγικό θάνατο του 36χρονου στο Blue Horizon αναφέρθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Απόστολος Λύτρας τονίζοντας ότι «ο κόσμος ούρλιαζε και δεν υπήρξε ένας να του πετάξει ένα σωσίβιο».

 
Ο κ. Λύτρας μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί» στον ΑΝΤ1 και αρχικά αναφέρθηκε στο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, αναφέροντας ότι ένας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο και άλλοι τρεις για συνεργεία στην ανθρωποκτονία. Βέβαια, ο ίδιος δεν απέκλεισε να αλλάξει το κατηγορητήριο.

«Περιμένουμε να συνεχιστεί η έρευνα, θεωρώ ότι υπάρχουν κι άλλες παραλείψεις. Ας πούμε για παράδειγμα, δεν υπάρχει λιμενικός στο χώρο, τουλάχιστον δεν φαίνεται από την εικόνα», δήλωσε στον Ant1 συμπληρώνοντας πως, «απαγορεύεται να ξεκινήσει το πλοίο με ανοιχτή την μπουκαπόρτα».

Παράλληλα, ο δικηγόρος σημείωσε πως στο πλήρωμα «είναι όλοι συνδεδεμένοι με ενδοεπικοινωνία, όλοι ακούνε τι συμβαίνει». Στο πλαίσιο αυτό διερωτήθηκε πως γίνεται να ουρλιάζει ο κόσμος «και δεν υπήρχε ένας να του πετάξει ένα σωσίβιο, ένα σχοινί, οι υπάλληλοι τον κοιτάζανε σαν να έχει πέσει σκουπίδι στη θάλασσα». 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα