Blue Horizon: Η μοιραία παράβαση στον απόπλου, που οδήγησε στο έγκλημα με τον 36χρονο

Blue Horizon: Η μοιραία παράβαση στον απόπλου, που οδήγησε στο έγκλημα με τον 36χρονο

Πέρα από αυτή καθαυτή την απάνθρωπη και βάρβαρη συμπεριφορά του πληρώματος του Blue Horizon, που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα ο 36χρονος Αντώνης Καριώτης, στο τραγικό περιστατικό φαίνεται ότι υπήρξε και κατάφωρη παραβίαση του Κανονισμού ασφαλείας για τον απόπλου των πλοίων.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο Κανονισμός οι «θύρες», μεταξύ αυτών και ο καταπέλτης του πλοίου, πρέπει να είναι κλειστές, «προ του απόπλου», όπως σημειώνεται. Προφανώς για να μην είναι προσβάσιμες από ανθρώπους που επιχειρούν να επιβιβαστούν για διάφορους λόγους την τελευταία στιγμή. Από το αποκαλυπτικό και σοκαριστικό βίντεο φαίνεται ότι το πλοίο αποπλέει με τον καταπέλτη ανοιχτό.

Ο Κανονισμός 2020/411 της επιτροπής της 19ης Νοεμβρίου 2019 για την τροποποίηση της οδηγίας 2009/45/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τους κανόνες και τα πρότυπα ασφαλείας για τα επιβατηγά πλοία, όσον αφορά τις απαιτήσεις ασφαλείας για τα επιβατηγά πλοία που εκτελούν εσωτερικά δρομολόγια, προβλέπει μεταξύ άλλων το εξής:

«Οι παρακάτω θύρες που βρίσκονται άνωθεν της γραμμής του ορίου βύθισης κλείνονται και κλειδώνονται προ του απόπλου του πλοίου για οποιοδήποτε ταξίδι και παραμένουν κλειστές και κλειδωμένες μέχρις ότου το πλοίο καταπλεύσει στον επόμενο λιμένα».

Ιδού όλο το σχετικό απόσπασμα από τον Κανονισμό:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα